Transport public gratuit pentru elevi, în Bucureşti

Primăria Capitalei vrea să acorde elevilor gratuitate la transportul în comun. Potrivit unui proiect de hotărâre aflat miercuri pe ordinea de zi  şedinţei de miercuri a CGMB, sunt vizaţi elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu acreditat sau autorizat care freceventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Bucureşti.

12 dec. 2018, 09:17
Transport public gratuit pentru elevi, în Bucureşti

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat miercuri, în cadrul şedinţei de Consiliu General, că intenţionează să susţină anul viitor un proiect privind gratuitatea transportului în comun pentru toţi bucureştenii.

„Dacă se va pune problema gratuităţii totale a transportului public în comun, o măsură pe care am anunţat-o la începutului mandatului, răspunsul este da. De anul viitor voi veni cu acest proiect”, a spus primarul general.

În proiect, Primăria Municipiului Bucureşti a ţinut să sublinieze că desfăşoară o activitate susţinută pentru a sprijini prin toate formele legale îmbunătăţirea condiţiilor în care se desfăşoară activitatea de învăţământ în Municipiului Bucureşti, inclusiv atragerea călătorilor tineri către transportul de suprafaţă şi încurajarea utilizării transportului în comun în detrimentul vehiculului personal.

„Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu trebuie să beneficieze de accesul liber la unităţile şcolare în care activează. Primăria Municipiului Bucureşti şi operatorul propriu de transport au înregistrat de-a lungul anilor solicitări din partea cetăţenilor bucureşteni, cu privire la acordarea transportului gratuit pentru elevii cu vârsta de până la 18 ani. (…) Totuşi, un beneficiu acordat prin reglementări legale, mai ales în condiţiile în care vorbim de o categorie ce nu are venituri proprii şi anume elevii, trebuie promovat şi facilitat”, se mai arată în document.

Decizia intră în vigoare la 60 de zile de la data aprobării în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Până acum, elevii aveau o reducere de 50% pentru mijloacele de transport în comun din Capitală.