Transportatorii ameninţă cu PROTESTE din cauza dublării preţului RCA. „Aşa nu se mai poate”

Transportatorii din Ardeal amenință cu proteste masive, din cauza nivelului ridicat la care au ajuns prețurile asigurărilor obligatorii pentru camioane. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza faptului că, în ciuda promisiunilor primite anul trecut din partea Autorității de Supraveghere Financiară cum că RCA-urile se vor ieftini, lucrurile s-au întâmplat fix pe dos!

08 iul. 2016, 12:49
Transportatorii ameninţă cu PROTESTE din cauza dublării preţului RCA. „Aşa nu se mai poate”

Cea mai ieftină poliță RCA și-a dublat prețul, spre suprinderea tuturor, scrie voceatransilvaniei.ro Asta i-a înfuriat la culme pe administratorii firmelor de transport, care sunt dispuși să iasă în stradă pentru cauza lor.

Citeşte şi Unde sunt cei mai periculoşi şoferi din România. Topul judeţelor

Ana Lucia Hang, administratorul unei firme de transport din Ardeal, a spus pentru Vocea Transilvaniei că a fost șocată când a observat faptul că, joi, cea mai ieftină poliță RCA pentru un camion s-a scumpit cu aproape 100%.

„Unde naiba trăim?! Oferta pentru un camion în data de 5 iulie era de 5.400 de lei, iar în data de 7 iulie când am vrut să plătesc… surpriză! A fost de 10.687,50 de lei. Asta, deși se specifica că oferta din 5 era valabilă până în data de 9 iulie. Unde ești tu, Țepeș Doamne? Și asta, doar pentru șase luni de zile. Simt că înnebunesc!”, a spus Ana Lucia Hang. 

Frustarea Anei Lucia Hang a fost împărtășită pe rețeaua de socializare Facebook și de către alți transportatori.

„Nu-i mai satura Dumnezeu de bani pe nemernici!!!”, a scris Dan Călin, nemulțumit și el de prețurile percepute de asiguratorii români.

„Mureșul se pregatește de protest și sper toata țara, așa nu se mai poate!”, a mai subliniat doamna Hang.

Din spusele acesteia, în perioada următoare transportatorii vor organiza un „marș” de protest cu zeci de camioane, pentru a atrage atenția tuturor în legătură cu problemele pe care le întâmpină. Practic, toți banii pe care îi câștigă în urma afacerilor de transport se duc pe asigurări.

Citeşte şi Transportatorii români protestează împotriva Comisiei Europene. Nemulţumirile sunt legate de salariul minim

Mai mult, în condițiile în care polițele RCA pentru camioane se vor menține în continuare ridicate, iar prețurile percepute în țara noastră pentru combustibil vor fi tot mari, transportatorii recunosc faptul că vor alimenta din străinătate.

IOHANNIS ÎN „SILENTIO STAMPA” PE SUBIECT

Doamna Hang este cea care în luna mai i-a transmis o scrisoare președintelui Iohannis prin care îl ruga să intervină și să îi sprijine pe micii transportatori în demersul lor, de a se ajunge la un consens în ceea ce privește RCA-urile și prețul combustibilului. Din păcate însă, până acum nu a primit niciun răspuns din partea Administrației Prezidențiale în legătură cu problemele semnalate.

„Am înțeles că a fost citit mesajul, probabil de către un consilier. Important este că a fost citit. Acum ce sa zic, are alte atribuțiuni un președinte. Guvernul e cel ce taie și spânzură. Motorina este iar la nivelul de 5 lei și 10 bani, de la 4 lei și 25 de bani, deși prețul bariliului scade. La noi ca la nimeni. Bine că avem 500 de parlamentari, jumate penali, dar îi plătim bine”, a mai adăugat Ana Lucia Hang, administratorul firmei de transport cu sediul în Târgu Mureș.