Transportatorii ameninţă cu proteste în decembrie

Aproximativ 2.500 de transportatori vor protesta în decembrie, dacă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu va semna protocolul în care sunt trecute toate taxiurile din Bucureşti şi Ilfov.

20 nov. 2014, 18:46
Transportatorii ameninţă cu proteste în decembrie

Aproximativ 2.500 de transportatori vor protesta în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie, dacă primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu va semna în termen de 30 de zile protocolul în care sunt trecute toate taxiurile din Bucureşti şi Ilfov, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES de Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) şi de Asociaţia Profesională a Transportatorilor în Regim de Taxi şi Închiriere (APTTI).

„Deşi suntem un serviciu public de transport, poliţia comunitară ne amendează peste tot, motivând că parcăm ilegal. Numărul locurilor de parcare alocate taximetrelor este însă de sub 5% faţă de numărul total al vehiculelor. De asemenea, suntem nemulţumiţi de faptul că primarul general Sorin Oprescu nu a semnat nici până acum protocolul în care erau trecute toate taxiurile din Bucureşti şi Ilfov, dar şi zona de interoperabilitate, cu toate că acest document trebuia încheiat încă de acum 4 ani. Dacă în termen de 30 de zile primarul Oprescu nu va semna protocolul, atunci aproximativ 2.500 de transportatori vor ieşi să protesteze în stradă în cea de-a doua jumătate a lunii decembrie”, a spus Cristian Lăzărescu, vicepreşedintele FORT şi APTTI.

Potrivit acestuia, protocolul a fost semnat doar de judeţul Ilfov până în prezent.

Citeşte şi Sute de taximetrişti protestează în Capitală VIDEO


loading...