Transportatorii au intrat în GREVĂ. Magazinele riscă să rămână GOALE de Sărbători

Publicat: Luni, 09 Decembrie 2013 09:05 // Actualizat: Luni, 09 Decembrie 2013 11:25 // Sursa: romaniatv.net

Transportatorii rutieri de mărfuri au intrat luni în grevă pe termen nelimitat, informează România TV. Patronii de firme de transport se plâng că autorităţile nu au rezolvat niciuna dintre solicitările lor şi că riscă falimentul.

Luni dimineaţa, din ce în ce mai multe camioane au început să tragă pe dreapta. Transportatorii spun că va fi un protest de amploare la care vor participa 80.000 de camioane.

Luni, la ora 6.00, a început protestul în mai multe zone din ţară, însă în zona Bucureşti-Ilfov, după ora 8.00 camionagii au început să îşi caute un loc de parcare pe marginea drumurilor sau chiar în benzinării.

Transportatorii rutieri de mărfuri sunt "mai decişi ca niciodată" să renunţe la activităţi pentru o perioadă nedeterminată.

Patronii de firme de transport sunt nemulţumiţi deoarece au cerut rezolvarea mai multor probleme, însă autorităţile nu şi-au respectat angajamentele. Pe de altă parte, Ministerul Transporturilor susţine că a avut un dialog permanent cu asociaţiile de transportatori şi că aceste probleme nu pot fi rezolvate peste noapte.

PROTESTE în ţară

Aproximativ 150 de TIR-uri au fost oprite, luni dimineaţa, la intrarea în vama Petea şi la ieşirea din municipiul Satu Mare, transportatorii protestând împotriva noii taxe pe combustibil anunţată de Guvern, scrie Agerpres.

Şi în Baia Mare, traficul pe DN 1C a fost îngreunat din cauza ninsorii abundente, dar şi a protestelor organizate de transportatorii rutierii.

Traficul rutier a fost blocat o oră şi pe centura ocolitoare a Sibiului, care face parte din Autostrada A1 din cauza protestului transportatorilor.

Şi în Vâlcea au fost proteste. Astfel, şoferii a aproximativ 70 de autotrenuri au protestat, luni dimineaţa, la Râmnicu Vâlcea, împotriva majorării accizelor la combustibili cu 0,7 eurocenţi pe litru, aceştia pornind într-un marş cu 20km/h, pe Valea Oltului.

Câteva zeci de şoferi de pe maşini de transport marfă au protestat, luni, şi la ieşirea din municipiul Botoşani spre Suceava.

Zeci de TIR-uri au fost trase pe dreapta şi pe şoseaua de centură a Timişoarei, la ieşirea spre Lugoj, fără să blocheze circulaţia.

Peste 35 de şoferi de camioane au protestat şi pe Autostrada Transilvania, la Gilău, judeţul Cluj, ei parcând autovehiculele pe o bandă de circulaţie de pe fiecare sens, fără a bloca însă traficul.

Proteste au fost şi în Arad. Aproximativ 150 de şoferi de camioane au protestat pe DN 7, spre Vama Nădlac, traficul rutier desfăşurându-se cu dificultate din cauza coloanei de automarfare care se deplasează cu viteză redusă.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
09 dec 23:52
Votează email 0 email
...companii de transport de pe piaţa locală, Lazăr Internaţional şi Edy Internaţional Spedition nu au participat la protestul transportatorilor de luni, dar sunt împotriva ...
09 dec 13:52
Răspunde | Votează email 1 email
NICO
LA CFR CALATORI TOTUL ESTE IN ORDINE SI LEGAL :
CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU = ZERO
CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI TRANSPORTURILOR=ZERO
CURTEA DE CONTURI=ZERO
ANRMAP=ACOPERA ACHIZITIILE FARA LICITATII PUBLICE DE SUTE DE MILIOANE DE EURO, TOT ZERO.
CONCLUZIA = LIBER LA FURAT ?
DOROBANTU VALENTIN = MANAGERUL"SMART" DE LA CFR CALATORI, NUMIT DE FENECHIU, SALARIU LUNAR PESTE 9000 DE EURO PLUS BONUSURI DE UNDE SE POATE.
SA TOT TRAIESTI ...
LA MULTI ANI STIMATI ANGAJATI AI ACESTEI SOCIETATI , DORMITI LINISTITI , DOROBANTU "LUCREAZA" PENTRU VOI !
09 dec 13:48
...cu dificultate din cauza coloanei de automarfare care se deplasează cu viteză redusă. Source Article from http://www.romaniatv.net/transportatorii-au-intrat-in-greva-magazinele-risca-sa-ramana-goale-de-sarbatori_113517.htmlTransportatorii au intrat în GREVĂ. Magazinele riscă să rămână...
09 dec 09:38
...de firme de transport se plâng că autorităţile nu au rezolvat niciuna dintre solicitările lor şi că riscă falimentul. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Transportatorii au intrat în GREVĂ. Magazinele riscă să rămână GOALE de Sărbători la ...
09 dec 09:10
...nu au rezolvat niciuna dintre solicitările lor şi că riscă falimentul. Citește mai departe… …read more


2013-12-09
...
1
EUR
4.7536
RON
15 Oct
noapte 9 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H