Transportul de vaccin Pfizer întârzie. Zborul din Germania a fost anulat din cauza viscolului

A opta tranşă de vaccin Pfizer ar putea să nu ajungă în România, în cursul zilei de luni. Cursa cargo cu care trebuiau să ajungă cele aproape 164.000 de doze în ţară a fost anulată.

08 feb. 2021, 09:20
Transportul de vaccin Pfizer întârzie. Zborul din Germania a fost anulat din cauza viscolului

Transportul de vaccin Pfizer întârzie, după ce avionul a rămas la sol, pe aeroportul din Leipzig, din cauza vremii extreme. Potrivit CNCAV, transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Cea de-a a opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, de 163.800 de doze, ar trebui să ajungă luni în ţară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Vaccinurile sunt transportate în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Citeşte şi: Aproape 2,5 milioane de elevi s-au întors în bănci. Cum a început şcoala în Capitală şi în restul României. Ce trebuie să ştie toţi părinţii 

Transportul de vaccin Pfizer întârzie. Oraşele în care ar trebui să ajungă dozele

Potrivit Agerpres, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite Centrului Naţional de Stocare Bucureşti (53.820 doze), Centrului Regional de Depozitare Braşov (19.890 doze), Centrului Regional de Depozitare Cluj (23.400 doze), Centrului Regional de Depozitare Constanţa (16.380 doze), Centrului Regional de Depozitare Craiova (16.380 doze), Centrului Regional de Depozitare Iaşi (22.230 doze) şi Centrului Regional de Depozitare Timişoara (11.700 doze).

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze primite de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, aşa cum prevede calendarul de livrare. La acest moment, autorităţile aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea Pfizer BioNTech.

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă, menţionează CNCAV.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat că va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:
– Centrul Național de Stocare București: 53.820 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.890 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 16.380 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.230 doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 11.700 doze.

Citeşte şi: Bilanţ vaccinare 7 februarie 2021. Peste 15.000 de vaccinaţi duminică, 66 de reacţii adverse minore