Transportul în comun ar putea fi gratuit vineri. Anunţul făcut de ministrul Mediului!

Ministrul Mediului vine cu o propunere inedită pentru români. Tanczos Barna le cere oamenilor ca în fiecare vineri să-și lase mașinile acasă și să circule cu mijloacele de transport în comun.

11 mart. 2021, 09:27
Transportul în comun ar putea fi gratuit vineri. Anunţul făcut de ministrul Mediului!

Transportul în comun ar putea fi gratuit vineri. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor e de părere că în Bucureşti se deplasează cu maşină hibrid sau cu un mijloc de transport în comun, iar în fiecare vineri va merge cu bicicleta, cu STB-ul sau pe jos, menţionând că va lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri.

Transportul în comun ar putea fi gratuit vineri. Anunţul făcut de ministrul Mediului!

”Azi am venit cu maşină hibrid. Poluarea este sub 70 de grame cred la această maşină hibrid. În Bucureşti circul cu maşină hibrid sau cu mijlocul de transport în comun. Am testat metroul, ieri am venit cu STB-ul şi în fiecare vineri cât sunt în Bucureşti o să vin cu bicicleta, cu STB-ul sau pe jos.

Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri. Cred că am avea un impact pozitiv şi cu privire şi la celelalte zile ale săptămânii când va creşte cu siguranţă numărul persoanelor care vor alege mijloace de transport în comun şi aşa zisele pierderi, sau banii care nu se mai plătesc pe bilete în zilele de vineri, cu siguranţă vor fi compensate în celelalte zile ale săptămânii prin creşterea numărului persoanelor care vor alege soluţii alternative de transport.

Aceste măsuri ar trebui să ducă în primul rând la reducerea poluării în marile oraşe şi cu siguranţă vom avea susţinere şi din partea instituţiilor publice”, a menţionat Tanczos Barna, cu ocazia lansării Campaniei ‘Vinerea Verde-Stop!Azi, maşina stă pe loc!’, o iniţiativă care îşi doreşte să impulsioneze mobilizarea pentru un mediu curat, peste tot în ţară.

Potrivit acestuia, exemplul va fi dat de reprezentanţii Ministerului Mediului care vor implementa încă din prima zi de ”Vinerea verde” acest program.

Tanczos Barna spune că poluarea în București este mare și că asta e o consecință a faptului că, de 20 de ani cel puțin, nu s-a luat nicio măsură pentru reducerea poluării, atât a celei industriale, cât și a celei casnice. Ministrul a spus că a propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizație de construire fără centrală comună, cel puțin la nivel de bloc.

Citeşte şi: Cel mai modern studiu vine cu rezultate alarmante: Poluarea aerului creşte semnificativ riscul de infertilitate