Traseele turistice din masivele Bucegi şi Ciucaş, închise din cauza zăpezii. Pe Transfăgărăşan nu se circulă

Toate traseele turistice din masivele Bucegi și Ciucaș au fost închise temporar din cauza zăpezii care a căzut în ultimele zile și care, pe alocuri, depășește un metru.

09 oct. 2017, 08:25
Traseele turistice din masivele Bucegi şi Ciucaş, închise din cauza zăpezii. Pe Transfăgărăşan nu se circulă

La altitudini de peste 1.500 de metri s-a depus un strat consistent de zăpadă care la Vârful Omu măsoară peste 80 de centimetri, iar în zonele în care a fost viscolită depășește un metru.

„Toate traseele turistice montane din Bucegi și Ciucas, interzise în sezonul rece, se declară temporar închise, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice”, arată sursa citată.

Vezi si: Viscol pe Valea Prahovei. Şapte turişti au rămas blocaţi într-o cabană, la Cheia

Începând cu ora 12:50 circulația rutieră a fost închisă temporar pe Transfăgărășan (dn 7c), între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a vizibilității foarte reduse provocată de viscol și de ceață. atenționăm totodată partcicipanții la trafic de existența riscului de producere de avalanșe, pe sectorul menționat, ca urmare a depunerii consistente de zăpadă pe versanți.

De asemenea, că la această oră este închis circulației din cauza condițiilor meteorologice și sectorul de drum Rânca – Obârșia lotrului de pe transalpina (dn 67c).

Şoferii sunt rugaţi să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar. De asemenea, ei trebuie să aibă autovehiculele echipate pentru circulația in condiții de iarnă în cazul în care tranzitează zonele montane afectate de ninsori în această perioadă.