Traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti, DEFINITIVAT în cursul săptămânii viitoare. Anunţul CNAIR

Traseul viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti este aprobat în proporţie de 70% şi urmează ca "în cel mai scurt timp" să se definitiveze integral, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, a anunţat şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor. 

16 nov. 2016, 08:13
Traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti, DEFINITIVAT în cursul săptămânii viitoare. Anunţul CNAIR

„Traseul Sibiu-Piteşti este aprobat, ca traseu, în proporţie de 70%, urmează ca în cel mai scurt timp să se definitiveze integral. Ştiţi foare bine, este împărţit în 5 loturi, din care Lotul 1 (15 kilometri) este avizat, apoi Lotul 4 (25 de kilometri) este avizat, ca şi Lotul 5 (32 de kilometri). Au rămas de avizat Lotul 2 şi Lotul 3, s-au făcut nenumărate studii pentru acestea două, ţinând cont că acolo este zona de maxim, cu traseu nou, cu tuneluri şi viaducte. Nu am vrut niciun moment să facem rabat de la calitate, am insistat să se efectueze cât mai multe probe, teste, astfel încât traseul final să fim convinşi că este cel optim. Programul nostru este ca săptămâna viitoare să avem avizat integral acest traseu”, a declarat într-un interviu acordat Mediafax şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor. 

Cătălin Homor mai arată că în programul de deszăpeziri au intervenit mai multe noutăţi. În primul rând, programul acoperă cinci ierni şi contractele încheiate până în prezent asigură atât lucrările, cât şi materialul antiderapant, iar în al doilea rând – datorită modului de repartizare a contractelor – nu va mai fi posibilă practica atribuirii „la urgenţă” a unor lucrări în regiunile neacoperite. „La deszăpeziri, şi nu numai”, precizează directorul general al CNAIR.

CITEŞTE ŞI Iar ne-a luat iarna prin surprindere: Licitaţiile pentru deszăpezirea DN-urilor şi autostrăzilor administrate de Capitală, reluate

Mai sunt noutăţi şi în ceea ce priveşte lucrările de infrastructură care vor fi licitate în perioada imediat următoare, dar şi faptul că atât CNAIR, ca unitate centrală, cât şi Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri vor face angajări de personal, pentru realizarea lucrărilor pe care CNAIR le va executa în regie proprie. Detalii, pe Mediafax. 

CITEŞTE ŞI Când şi cum vor fi finalizate lucrările de legătură între centura Bucureşti şi autostrăzile A1 şi A2. ANUNŢ important al CNAIR

MASTER PLANUL GENERAL DE TRANSPORT AL ROMÂNIEI. În ce ordine vor fi construite noile autostrăzi şi drumuri expres din ţară. VIDEO

MASTER PLANUL GENERAL DE TRANSPORT AL ROMÂNIEI. Prin adoptarea sa de către Guvernul României prin HG nr. 666/2016, Master Planul General de Transport al României este documentul strategic de referinţă care defineşte nevoile de finanţare simultan cu cele de dezvoltare teritorială a infrastructurii rutiere, având ca orizont de timp anul 2030, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Detalii, aici.