Traseul tramvaiului 41 va fi DEVIAT din cauza lucrărilor la Magistrala 5. Află SCHIMBĂRILE din zonă

Linia tramvaiului 41 din Capitală va fi deviată cel mai probabil începând cu luna iulie a acestui an, din cauza lucrărilor la magistrala de metrou Drumul Taberei-Universitate. Oficialii RATB şi Metrorex nu au gândit încă o rută ocolitoare, însă cu siguranţă linia de tramvai va fi deviată şi în locul ei se vor asigura autobuze speciale care să acopere zona.

23 apr. 2013, 15:08
Traseul tramvaiului 41 va fi DEVIAT din cauza lucrărilor la Magistrala 5. Află SCHIMBĂRILE din zonă

După ce Guvernul a anunţat suspendarea lucrărilor la Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei-Universitate, din lipsa fondurilor, constructorii au decis să continue lucrările din fonduri proprii.

În 11 martie, premierul Victor Ponta a declarat că lucrările vor continua cu finanţare asigurată din creditul Băncii Europene de Investiţii şi din fonduri guvernamentale. Firmele asociate care asigură construcţia metroului aşteaptă acum confirmarea privind finanţarea.

Daca lucrările vor decurge conform planului, în curând construcţia va ajunge la intersecţia Moghioroş şi va fi necesară devierea traseului tramvaiului 41 pentru cel puţin un an. 

„La interesecţia Moghioroş vor exista săpături deschise şi este necesară devierea traseului tramvaiului 41. Probabil vom avea un pasaj subteran şi unul suprateran. Proiectul se face de către Metrorex împreună cu Primăria Capitalei, însă acum sunt doar discuţii. Lipsesc banii necesari pentru lucrări. Probabil ne vom apuca de săpături dupa rectificarea bugetară, cel mai devreme în iulie. Va dura probabil un an sau doi, timp în care intersecţia Moghioroş va fi obturată„, a declarat Aurel Radu, director general Metrorex, pentru ROMÂNIATV.NET.

Citeşte şi Ponta, despre Magistrala 5 de Metrou: O să ne coste cât drumul de la Pământ la Lună

Bucureştenii care locuiesc în Drumul Taberei vor avea la dispoziţie linii navetă de autobuze create special pentru perioada în care tramvaiul va fi deviat.

„Suspendată nu va fi. Va trebui să o deviem cel mai probabil la Depoul Militari. Vom asigura linii navetă speciale de autobuze care să acopere zona. Este o problemă de infrastructură. Va trebui să facem linii de tramvai care să ducă tramvaiul până în Depoul Militari. Momentan nu am primit nicio înştiinţare. Ştim de această problemă, ne-am pregătit, dar nu ştim exact când se va întâmpla. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în Bucureştii Noi pentru că se pare că din iunie încep lucrările şi acolo”, a declarat Adrian Câmpurean, directorul RATB, pentru ROMÂNIATV.NET.

Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece staţii la: Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor. Magistrala 5 va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.