Tratamente cu ulei de nucă de cocos împotriva vergeturilor

Vergeturile sunt liniile care apar după scăderea sau creșterea în greutate ori de la sarcină, cel mai des pe zona abdomenului și coapselor. Chiar dacă ele pot fi eliminate prin intervenții chirurgicale, efectele secundare nu lipsesc. Dar, ca o metodă alternativă de estompare și prevenire, cele mai eficiente sunt tratamentele naturale pe bază de ulei de nucă de cocos.

07 iun. 2017, 08:27
Tratamente cu ulei de nucă de cocos împotriva vergeturilor

Uleiul de nucă de cocos este sursă bogată de grăsimi saturate și compuși stimulatori ai pielii, care pot face minuni asupra vergeturilor. Însă, proprietățile benefice ale uleiului de nucă de cocos sunt dublate atunci când este combinat cu orice alt ingredient natural.

Sfat: Înainte de a încerca oricare dintre următoarele tratamente, este important să te asiguri că nu ești alergică la niciunul dintre ingredientele naturale. Testează pe pielea mâinii înainte!

Aplică ulei de nucă de cocos direct pe zona afectată de vergeturi

Doar pune la încălzit o lingură de ulei de nucă de cocos. Când temperatura este suportabilă de piele, aplică-l masând prin mișcări circulare și blânde. Acest tratament eficient reduce vizibil aspectul vergeturilor. Pentru a obține rezultatele dorite, utilizează uleiul pe piele de două ori pe zi. 

Ulei de nucă de cocos și ulei de măsline

Pune într-un vas mic o lingură de ulei de nucă de cocos cu una de măsline și pune-l la foc mic ca să se încălzească. Îndepărtează-l de pe foc, și atunci când temperatura uleiului este suportabilă, aplică uleiul pe zona afectată de vergeturi prin mișcări circulare și lasă-l să acționeze peste noapte. Dimineața, clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de mai multe ori pe săptămână.

Ulei de nucă de cocos și unt de cacao

Amestecă o lingură de unt de cacao cu două linguri de ulei de nucă de cocos. Aplică pasta obținută pe zona afectată de vergeturi, prin mișcări circulare și apoi masează 10 minute. După aceea, clătește cu apă călduță. Pentru rezultatele dorite, repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

Ulei de nucă de cocos și cafea

Pune într-un vas o lingură de cafea și amestec-o cu două linguri de ulei de nucă de cocos. Pasta obținută se aplică pe pielea cu vergeturi, prin mișcări circulare, masând 15 minute. Clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de 3-4 ori pe săptămână.

Ulei de nucă de cocos și turmeric pudră

Acesta este cel mai eficient tratament împotriva vergeturilor. Amestecă o lingură de turmeric pudră cu două linguri de ulei de nucă de cocos. Aplică pasta obținută pe zona afectată și las-o să acționeze 20 de minute, după care clătește cu apă călduță.

Iată ce fructe te ajută să te hidratezi natural!