Tratamentul minune anti-COVID se găsește în farmacii! A vindecat UN MILION de persoane

Un medicament utilizat în tratarea alergiilor s-a dovedit eficient împotriva COVID. Acesta a fost folosit în tratarea a peste un milion de persoane la nivel global, conform Sistemului Național de Sănătate din Anglia.

25 mart. 2021, 11:06
Tratamentul minune anti-COVID se găsește în farmacii! A vindecat UN MILION de persoane

Tratamentul minune anti-COVID se găsește în farmacii! Dexametazona este folosită în tratamentul alergiilor severe, unor afecțiuni ale pielii, vărsături, boli autoimune sau inflamații. În ultima perioadă aceasta a fost folosită și în tratarea pacienților spitalizați cu coronavirus.

Utilizarea acesteia a demarat în urma unui studiu denumit Recovery, realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, Marea Britanie. În urma studiului s-a ajuns la concluzia că dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienții infectați cu COVID, care necesită oxigen și ventiliație mecanică cu 18%, respectiv 36%.

Tratamentul minune anti-COVID se găsește în farmacii! Potrivit unui alt studiu, realizat de Facultatea de medicină Nuffield din cadrul Oxford, medicamentul a fost folosit la tratarea unui număr estimat de 22.000 de pacienţi din Marea Britanie şi a 958.000 de persoane la nivel global.

Dexametazona se poate găsi în farmaciile din România, însă aceasta se poate cumpăra doar în baza unei rețete medicale emise de medicul de familie. Prețul medicamentului minune poate porni de la suma de 14 lei.

Citește și: Oamenii de ştiinţă au descoperit de ce creierul uman este atât de mare. Un comutator necunoscut controlează creşterea acestuia

Dexametazona poate reduce mortalitatea la pacienţi spitalizaţi cu COVID

″Datorită efortului excepţional al cercetătorilor noştri, personalului NHS şi pacienţilor, e posibil să fi fost salvate circa un milion de vieţi la nivel global. Cercetări care în mod obişnuit durează ani întregi au produs răspunsuri în timp record – cu rezultate care au avut ecou la nivel global. Aşa cum virusul acesta s-a răspândit peste graniţe, aşa trebuie să se întâmple şi cu tratamentele şi cu vaccinurile, aceste ‘strategii de ieşire’ comune ale umanităţii în timpul pandemiei″, a afirmat directorul executiv NHS, Simon Stevens.

E un nou pericol pentru oameni. Variantă de COVID cu dublă mutaţie, descoperită în India!

E alertă în India, după ce Ministerul Sănătăţii a anunţat miercuri descoperirea unei variante cu „dublă mutaţie” a noului coronavirus. Probele colectate în India arată s-a descoperit o nouă variantă de coronavirus cu dublă mutație.

Citește și: Un alt medic pneumolog face senzaţie după ce a prezentat o schemă salvatoare antiCOVD. Vindecarea ar fi de 100%

Maharashtra este unul dintre cele mai grav afectate state. Analiza genomului de la mai multe probe provenite din statul indian Maharashtra a evidențiat mutații ale virusului diferite de variantele cunoscute până acum, așa-numitele „variants of concern” (VOC), a precizat Ministerul indian al Sănătății. Potrivit Reuters, țara înregistrează cele mai mari valori zilnice de infectări și decese din cauza COVID de la începutul anului. Bilanțul infecțiilor a crescut cu 47.262 în ultimele 24 de ore, cel mai mare de după începutul lunii noimebrie, până la un total de 11,7 milioane.