Tratamentul rapid după infecţia cu HIV vindecă funcţional o persoană din zece

Publicat: Vineri, 15 Martie 2013 20:03 // Actualizat: Vineri, 15 Martie 2013 20:03 // Sursa: RTV.net

Tratamentul rapid după infecţia cu HIV poate fi suficient pentru a vindeca funcţional o persoană din zece, din cele diagnosticate în timp util, spun cercetătorii din Franţa.

Ei au analizat 14 oameni care au renunţat la terapie, dar care s-au vindecat din punct de vedere funcţional. Studiul vine după ce s-a aflat că o fetiţă de 2 ani a fost vindecată complet după un tratament administrat rapid, în SUA.

Din păcate, cei mai mulţi oameni cu HIV nu află de infecţie decât după ce virusul s-a infiltrat complet în corp.

Grupul de pacienţi, cunoscut drept ceata Visconti, a început tratamentul la cel mult 10 săptămâni după ce a fost infectat. Pacienţii au fost diagnosticaţi cu HIV după ce ei veniseră la spital pentru alte probleme, iar doctorii au depistat virusul în sângele lor. Ei au făcut un tratament cu antiretrovirale timp de trei ani, în medie, dar apoi l-au oprit.

Medicamentele doar ţin sub control virusul, ele nu pot, însă, să îl elimine din locurile în care se ascunde, în sistemul imunitar. În mod normal, când tratamentul este oprit, virusul reapare. Acest lucru nu s-a întâmplat şi la pacienţii Visconti.

"Cei mai mulţi oameni care urmează acelaşi tratament nu controlează infecţia, dar o parte din ei reuşesc asta", a declarat dr. Asier Saez-Cirion, de la Institutul Pasteur din Paris. El a mai spus că 5-15% dintre pacienţi ar putea fi vindecaţi funcţional, adică nu vor mai avea nevoie de medicamente, dacă atacă virusul imediat după infecţie.

"Ei vor rămâne cu HIV, nu vor scăpa de el, însă este un fel de remisie a infecţiei", explică doctorul.

Studiul publicat în revista PLoS Pathogens analizează ce s-a întâmplat cu sistemul imunitar al pacienţilor. Tratamentul timpuriu ar putea limita numărul "ascunzătorilor" virusului. Cercetătorii spun, însă, că nu este încă clar de ce doar unii pacienţii au fost vindecaţi funcţional, şi nu toţi.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 aug 08:15
Răspunde | Votează email 0 email
victoria phil
Numele meu este Victoria de la Oslo care trăiesc în Marea Britanie, vreau să depună mărturie despre Dr. Michael Osas, Dumnezeu va continua să vă binecuvânteze din belșug pentru faptele bune pe care le faci în viața oamenilor, voi continua să scriu bine și postarea de marturii despre te pe internet, am fost testat HIV pozitiv în 2011 și s-au simtit deprimat tot acest timp, până când am văzut un blog despre Dr. SAOS Micheal vindecat oameni cu ierburi și puteri spirituale, nu am crezut, dar am decis să-i dea un încerca, l-am contactat și a urmat instrucțiunile date spre surprinderea mea, am avea, de asemenea, vindecarea mea, eu sunt atât de fericit să fie vindecat, așa că am promis pentru a transmite acest mesaj către lume. Dacă aveți orice problemă sau vă sunt, de asemenea, infectate cu orice boală cum ar fi HIV / SIDA, Staphylococcus, herpes Cancer vă rugăm să trimiteți e-mail la dr.Micheal Osas-l acum [email protected] Eu garantez pentru el 100%, poți să-mi adăuga pe facebook: coolbabytp sau [email protected]
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H