Traumele din copilăria preotului Vasile Ioana: „Mă rugam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela”

Părintele Vasile Ioana este unul dintre cei mai îndrăgiți preoți din România. Reprezentantul BOR este cunoscut pentru charisma, pildele și cărțile sale. Până de curând, celebrul preot a preferat să nu discute despre viața sa privată. În cadrul unui interviu, Vasile Ioana a dezvăluit informații dureroase. 

22 apr. 2022, 10:33
Traumele din copilăria preotului Vasile Ioana: „Mă rugam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela”

Charismaticul slujitor al Bisericii Ortodoxe a povestit cum l-a descoperit pe Dumnezeu. Totul a început pe fondul unor traume din copilărie. Vasile Ioana a fost martor la conflictele din familie, dintre tatăl și mama sa. Bărbatul casei își abuza fizic soția, iar calea de salvare pentru Vasile Ioana au fost bunicii.

„Minunea din viaţa mea este că atunci când eram mic şi tatăl meu era alcoolic şi o bătea pe mama mea, era violență în familie, eram 5 copii şi ne era greu, eram neputincioși, mă rugam şi strigam la Dumnezeu să mă ia din iadul acela.

Şi atunci au venit bunicii mei, părinţii din partea mamei şi m-au luat din iadul acela, m-au dus în casa lor şi m-au crescut ei. La ei era pace şi citeam în fiecare zi din Biblie”, a povestit Vasile Ioana, pentru Antena 3.

 

Recomandarea preotului Vasile Ioana, în pragul Paștelui: „Să nu treacă o zi fără să citiți din Biblie!”

 

Îndrăgitul preot îi îndeamnă pe toți credincioșii să citească zilnic din Biblie.

„De aceea îi indemn pe cei care ne urmăresc să nu treacă o zi, e degeaba ziua aia dacă nu ai citit un pic din Biblie.

Dacă nu ai citit un pic din cuvântul lui Dumnezeu, dacă nu ai înălțat o rugăciune către El a trecut ziua degeaba că nu suntem animale”, a declarat preotul Vasile Ioana, potrivit sursei citate.

O variantă foarte la îndemână pentru credincioși peste Biblia Online. Există nenumărate aplicații care pot fi descărcate pe telefon, susține preotul.

„Pe telefon există biblia online. Ai dat frumos Evanghelia după Ioan ai dat click şi ți-a apărut capitolul 1. Deci nu citești în grabă. Evanghelia după Ioan capitolele 17,18, 19 zilele astea este aur.

Ce vrea Dumnezeu de la noi? Să facem cunoscută dragostea Lui lumii, oamenilor. Cumva, dacă citim din Biblie ne conectăm cu duhul lui Dumnezeu şi ne îndumnezeim. Prin cuvânt vine în noi puterea. Puterea este un cuvânt care se transformă în emoție.

Cumva legătura noastră cu Dumnezeu prin cuvânt nu este pe logică, este prin simțire.

Nu ar trebui să treacă o zi fără să ne întâlnim cu Dumnezeu. Pentru că noi când trăim în acest orizontal obișnuit efectiv ne panicăm. Vine anxietatea, vine depresia că tu stat conectat cu răul. Atunci tu ar trebui să părăsești orizontalul ăsta şi să ai nişte momente de înălțare la cer”, a mai recomandat preotul ortodox, în interviu.

În ultimele luni, Vasile Ioana a anunțat lansarea a două cărți: o carte despre familie și alta în parteneriat cu Dan Negru.