Trei accidente pe zi, pe pârtia de la Poiana Braşov. Primăria promite să facă amenajări

Săniuşul s-a transformat în sport extrem. Pârtia din Poiana Braşov a devenit un adevărat pericol pentru turişti. Sunt zile în care acolo se petrec chiar şi trei accidente. Pârtia nu este nici măcar omologată.

07 feb. 2014, 10:32
Trei accidente pe zi, pe pârtia de la Poiana Braşov. Primăria promite să facă amenajări

Pârtia este tot timpul plină mai ales de copii, chiar dacă pericolele sunt la tot pasul, informează România TV.

„Acum o oră, doi copilaşi pe săniuţă nu s-au putut opri şi s-au dus până în gardul acela de lemn şi unul dintre copii a dat cu capul. Avea sânge pe faţă”, a spus un turist, adăugând că pârtia este cam deteriorată şi că există pericol permanent de accidentare.

„Pentru a fi pârtie de săniuş, Primaria Braşov ar fi trebuit să ia măsurile legale pentru a se putea desfăşura această activitate aici. De la protecţie, informări, persoană care să supravegheze..”, a spus Sorin Susanu, şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov.

Cei care au pârtia în administrare susţin că au luat măsuri de siguranţă a turiştilor. „Le spunem tot timpul să urce pe lateralele pârtiei, niciodată pe mijloc. Am pus buşteni, pentru ca oamenii să nu se mai dea mai sus de jumăte. De la jumăte prinde o viteză relaxantă”, a spus supraveghetorul de pârtie. Cu toate astea, accidentele sunt sunt la ordinea zilei. „Serviciul Judeţean de Ambulanţă este solicitat să intervină zilnic cam de trei ori. Acest număr creşte la sfârşit de săptămână”, a declarat David Levente, purtător de cuvânt serviciul de ambulanţă Braşov.

Reprezentanţii Primăriei Braşov promit ca vor amenaja o pârtie pentru sănii care să corespundă tuturor cerinţelor şi care să fie prevăzută şi cu un trotuar rulant.