Trei ani şi opt luni de închisoare pentru liftiera de la Spitalul Judeţean Suceava, condamnată pentru trafic de influenţă

Maria Străchinescu a fost condamnată de Curtea de Apel Suceava la trei ani, opt luni şi 20 de zile de închisoare pentru trafic de influenţă. Aceasta a primit de la şase persoane suma totală de 2.000 de euro şi 9.250 de lei, promiţând că îi va determina pe medici să le întocmească dosare de pensionare pe caz de boală.

17 mai 2017, 07:59
Trei ani şi opt luni de închisoare pentru liftiera de la Spitalul Judeţean Suceava, condamnată pentru trafic de influenţă

Maria Străchinescu, liftiera de la Spitalul Judeţean Suceava, a fost condamnată de magistraţii de la Curtea de Apel Suceava la trei ani, opt luni şi 20 de zile de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă.

Decizia judecătorilor suceveni este definitivă. La sfârşitul anului 2015, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Maria Străchinescu, cercetată în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii a şase infracţiuni de trafic de influenţă. Anchetatorii au stabilit că Maria Străchinescu este angajată ca muncitor, respectiv liftier, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, având ca atribuţii principale transportarea salariaţilor din secţiile spitalului, a bolnavilor internaţi în vederea desfăşurării actului medical, însoţirea permanentă a cabinei liftului, întreţinerea cabinei în stare de curăţenie, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi Stenograme-şoc, cel mai mare scandal din justiţie. Oale cu sarmale, cozonaci, zacuscă şi tort, MITĂ pentru a scăpa infractorii

În perioada 2008 – 2015, inculpata Maria Străchinescu a pretins şi primit, în mod direct, de la şase persoane, suma totală de 2.000 de euro şi 9.250 de lei, pentru sine sau pentru altul, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor cadre medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava sau din policlinicile din municipiu, promiţându-le că-i va determina pe aceştia să îndeplinească acte ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau acte contrar acestor îndatoriri. Cadrele medicale asupra cărora inculpata pretindea că are influenţă sunt funcţionari publici. Astfel, inculpata Maria Străchinescu a pretins şi primit bani în mod repetat în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, de la V.P. şi D.P., respectiv sumele de 1.000 de euro în martie – aprilie 2015 şi 500 de euro în perioada mai – august 2015, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiu, promiţând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală lui D.P.. Suma de 500 de euro a fost primită de inculpată la data de 11 august 2015. De asemenea, în perioada iulie – august 2015, inculpata Maria Străchinescu i-a pretins martorului H.M. suma de 500 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului, promiţând că îi va determina să-i facă denunţătorului internare în spital şi investigaţii medicale, astfel încât acesta să nu fie nevoit să le plătească. Suma de 500 de euro a fost remisă inculpatei de martor în dimineaţa de 11 august 2015.

Anchetatorii au mai stabilit că în perioada februarie – aprilie 2015, martorul M.A. i-a dat inculpatei Maria Străchinescu suma de 2.200 de lei, după ce liftiera a promis că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală bărbatului. De asemenea, s-a stabilit că în perioada martie – iunie 2015 a pretins şi primit, în trei rânduri, suma totală de 650 de lei de la acelaşi denunţător, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului pe care îi va determina să-l interneze pe M.A. Din probele administrate de procurori a rezultat şi faptul că inculpata Maria Străchinescu, în perioada decembrie 2008 – martie 2009 a pretins şi primit de la M.S. suma de 3.200 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului, promiţând că îi va determina pe aceştia să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală martorei.

Citeşte şi Un român a fost condamnat la ÎNCHISOARE pe VIAŢĂ, în Cambodgia, pentru trafic cu droguri

În cursul anului 2008, martora A.N.S. i-a dat inculpatei Maria Străchinescu suma de 3.200 de lei, promiţând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală martorei. În acest caz, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărirea bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale, s-a instituit măsura obligatorie a sechestrului asupra apartamentului, până la concurenţa sumei de 1.000 de euro şi 9.250 de lei. De asemenea, aceeaşi măsură s-a dispus asupra sumei de 500 de euro, ridicată de organele de urmărire penală în urma percheziţiei domiciliare făcute la locuinţa folosită de inculpată.