Trei apropiaţi ai ucigaşului celor doi poliţişti, Larossi Abbala, reţinuţi. Sunt acuzaţi că i-au filat pe oamenii legii

Trei apropiați ai lui Larossi Abballa, autorul dublului asasinat din Franţa căruia i-au căzut victime un polițist și partenera acestuia, au fost reținuți marți, sub suspiciunea că au efectuat filaje asupra unor polițiști, transmite AFP, citând surse de poliție.

21 iun. 2016, 13:55

În atac au fost uciși Jean-Baptiste Salvaing, comandant de poliție adjunct la comisariatul din Mureaux, și Jessica Schneider, agent administrativ la comisariatul din Mantes-la-Jolie.

Cei trei bărbați au fost condamnați în trecut pentru acțiuni cu caracter terorist. Potrivit unei surse de poliție, ei au efectuat filaje asupra unor polițiști în special cu ocazia unei adunări festive în departamentul Yvelines (la vest de Paris), unde lucrau cele două victime al lui Abballa.

Anchetatorii urmează să stabilească dacă cei trei au sau nu vreo legătură cu dublul asasinat comis în seara zilei de 13 iunie în numele grupării jihadiste Stat Islamic. Atacatorul a fost ucis în timpul intervenției trupelor de elită.

Citeşte şi Jihadistul care a ucis un cuplu de poliţişti la Paris a transmis LIVE pe Facebook din casa victimelor VIDEO

Alți doi apropiați ai jihadistului, Saad Rajraji și Charaf-Din Aberouz, au fost încarcerați sâmbătă și inculpați pentru „asociere teroristă de infractori”, judecătorii nereținând în acest stadiu împotriva sa acuzația de complicitate directă la dublul asasinat.

Saad Rajraji și Charaf-Din Aberouz au fost condamnați împreună cu Larossi Abballa în septembrie 2013, în procesul unei rețele de trimitere de jihadiști în Pakistan.

Conform unei surse din cadrul poliției, anchetatorii au găsit în locuința lui Saad Rajaraji adresa de email a lui Fabien Clain, jihadistul francez al cărui nume apare în numeroase dosare teroriste. Clain este autorul mesajului grupării Stat Islamic prin care au fost revendicate atentatele de la 13 noiembrie din capitala Franței.