Trei asistente de la Spitalul Judeţean Botoşani, SANCŢIONATE după o anchetă administrativă

Trei asistente de la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani au fost găsite vinovate în urma anchetei administrative dispuse de managerul instituţiei, la scurt timp după ce medicul neonatolog Eugen Prăjinaru a acuzat mai mute angajate de incompetenţă.

12 feb. 2014, 12:50
Trei asistente de la Spitalul Judeţean Botoşani, SANCŢIONATE după o anchetă administrativă

Managerul Spitalului „Mavromati”, Viorel Iliuţă, a declarat miercuri că sancţionarea celor trei cadre medicale a fost făcută la propunerea Comisiei de anchetă, care a constatat că acestea au greşit.

„Am toleranţă zero vis-a-vis de aceste erori şi abateri. Comisia, atât cât a putut verifica, a constatat vinovaţia unor asistente”, a afirmat Iliuţă, potrivit Agerpres.

Una dintre asistente, care a fost acuzată că nu a setat corect temperatura la incubator, a fost schimbată de pe secţie, iar alteia, suspectată că ar fi făcut vaccin de două ori aceluiaşi nou-născut, i s-a mai interzis să administreze vaccinul BCG.

O a treia asistentă urmează să fie sancţionată pentru că a cântărit un nou-născut îmbrăcat.

Managerul general al Spitalului Judeţean a dispus sâmbătă declanşarea unei anchete administrative, după ce un medic neonatolog de pe Secţia de obstretică şi ginecologie a sesizat nereguli în activitatea unor asistenţi medicali.