Trei bărbaţi, arestaţi preventiv după ce au sustras un seif cu bani şi bijuterii

Trei bărbaţi din Galaţi au fost arestaţi preventiv, după ce, prin ameninţarea unei persoane, au sustras un seif cu bani şi bijuterii.

22 mai 2014, 12:23
Trei bărbaţi, arestaţi preventiv după ce au sustras un seif cu bani şi bijuterii

Poliţiştii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au efectuat zece descinderi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni cu violenţă, situate pe raza judeţelor Galaţi, Ilfov, Giurgiu, precum şi în municipiul Bucureşti, informează Agerpres.

De la locuinţele percheziţionate, poliţiştii au ridicat mai multe obiecte din aur şi argint, telefoane mobile, tablete şi pietre semipreţioase.

Cu aceeaşi ocazie, au fost puse în executare şase mandate de aducere emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, persoanele în cauză fiind aduse la sediul IPJ pentru audieri.

În urma cercetărilor şi verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, pe 25 februarie, trei gălăţeni, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 ani, cu ajutorul unui taximetrist, s-ar fi deplasat într-o comună gălăţeană unde ar fi pătruns într-o locuinţă şi, prin ameninţarea părţii vătămate, ar fi sustras un seif.

Ulterior, cei trei s-ar fi deplasat pe un teren viran unde ar fi dezmembrat seiful din care ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, ceasuri, aproximativ 8.000 de lei şi documente personale.

Prejudiciul total creat prin săvârşirea infracţiunii se ridică la aproximativ 30.000 de euro.

După comiterea faptei, unul dintre cei trei bărbaţi, prin intermediul unei persoane din judeţul Ilfov ar fi contactat un bijutier din Bucureşti, căruia i-ar fi vândut o parte din bijuteriile sustrase.

În baza probelor administrate la dosar, cei trei au fost arestaţi preventiv, iar taximetristul este cercetat în stare de libertate, pentru tâlhărie calificată.