Trei capitole la care trebuie să fii compatibil cu partenerul

Oamenii de ştiinţă au observat că un număr din ce în ce mai mic de oameni aleg să se căsătorească deşi mariajul este unul dintre cele mai bune lucruri pe care cineva îl poate face pentru el/ea însuşi. Cercetatorii susţin că atunci când doi oameni îşi unesc destinele ei sunt mai fericiţi şi mai satisfăcuţi cu vieţile lor, comparativ cu cei ce aleg să trăiască singuri

17 feb. 2016, 21:36
Trei capitole la care trebuie să fii compatibil cu partenerul

Mariajul isi arata valoarea mai ales in perioadele stresante, precum o cadere economica sau o criza personala. Date fiind informatiile intrebarea care se pune este cum sa stie doi oameni ca se potrivesc suficient de bine pentru a forma o familie. Misterul a fost elucidat de Peter Pearson, terapeut de cuplu la Couples Institute of Menlo Park, California.

Chimie
Primul raspuns pe care l-a oferit este legat de chimia dintre cei doi. „Chimia nu este totul insa atunci cand lipseste este greu ca lucrurile sa evolueze in directia dorita. Este greu sa construiesti pasiune din nimic. Daca un om de stiinta ar putea construi pasiune acolo nu exista atunci acesta ar putea deveni peste noapte mai bogat decat Bill Gates”, considera Pearson.

Mai departe specialistul in relatii tine sa sublinieze faptul ca nu totul tine de chimia sexuala. Si chimia sociala joaca un rol crucial – modul in care te simti atunci cand esti in compania unei persoane.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.