Trei celule de recrutare a jihadiştilor, dezmembrate de poliţia tunisiană. 11 persoane arestate

Poliția tunisiană a dezmembrat trei celule care recrutau luptători pentru Statul Islamic și a arestat 11 persoane suspectate că au încercat să se alăture grupării jihadiste în Libia, a anunțat marți Ministerul de Interne de la Tunis. 

06 oct. 2015, 12:30
Trei celule de recrutare a jihadiştilor, dezmembrate de poliţia tunisiană. 11 persoane arestate

‘Unitatea antiteroristă a Gărzii Naționale a dezmembrat trei celule care trimiteau tineri în Libia’, se precizează în comunicatul ministerului.

Tunisia se află în stare de alertă crescută împotriva unor posibile atacuri după atentatele din acest an de la Muzeul Bardo, din capitală, și din orașul Sousse. Conform autorităților, tânărul care a comis atentatul din 26 iunie din Sousse, în care au murit 38 de turiști străini, s-a antrenat în Libia, la fel ca autorul atacului de la Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 22 de victime. Ambele atacuri au fost revendicate de Statul Islamic, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Coaliţia Internaţională împotriva Statului Islamic: Tunisia şi-a confirmat participarea

Săptămâna trecută, autoritățile au confiscat două bombe și arme la granița cu Libia. În luna iulie, Tunisia a început construirea unui zid de-a lungul frontierei pentru a stopa pătrunderea ilegală de militanți islamiști.

Potrivit guvernului, mai mult de 3.000 de tunisieni au plecat pentru a lupta alături de grupări jihadiste în Siria, Irak și Libia. Unii dintre ei au amenințat că vor reveni în Tunisia și vor comite atacuri pe teritoriul țării. Autoritățile consideră că în jur de 500 au revenit în țară și constituie una din principalele amenințări la adresa securității.