Trei copii de la o şcoală situată în apropiere de Catedrala Notre-Dame au fost găsiţi cu o concentraţie mare de plumb în sânge

Cel de al treilea copil a fost detectat cu o concentraţie de plumb în sânge mai mare decât cea a celorlalţi elevi , au anunțat, miercuri, autoritățile franceze din sistemul de sănătate din Franţa, informează AFP.

28 aug. 2019, 20:31
Trei copii de la o şcoală situată în apropiere de Catedrala Notre-Dame au fost găsiţi cu o concentraţie mare de plumb în sânge

Copilul testat avea 52 de micrograme de plumb pe litrul de sânge, mai mare decât pragul maxim pentru ce necesită raportarea obligatorie a intoxicațiilor cu plumb (50 micrograme), a declarat Aurélien Rousseau, directorul general al Agenției Regionale pentru Sănătate (ARS).

„Ancheta de mediu a arătat că expunerea mai ridictă de plumb a fost depistată la domiciliul copilului, şi nu numai în școala în care învăţa, a adăugat directorul şcolii.

La al doilea elev investigat, al cărui caz a fost făcut public la 6 august, în urma investigaţiilor, specialiştii au constatat că au fost „surse reduse de contaminare în locuința acestuia și moderate în școală”, a precizat directorul Aurelien Rousseau al ARS.

Directorul a mai spus că „este posibil ca totul să vină de la școală” şi chiar dacă este aşa, nu este sigur că această contaminare provine de la Catedrala Notre Dame, care a suferit un incendiu extins pe acoperişul acesteia. De asemenea, cvontaminarea ar putea fi legată de poluarea solului preexistentă, de exemplu, din lucrările efectuate în clădirile vecine.