Trei copii de la o şcoală situată în apropiere de Catedrala Notre-Dame au fost găsiţi cu o concentraţie mare de plumb în sânge

Publicat: Miercuri, 28 August 2019 23:31 // Actualizat: Miercuri, 28 August 2019 23:31 // Sursa: romaniatv.net

Cel de al treilea copil a fost detectat cu o concentraţie de plumb în sânge mai mare decât cea a celorlalţi elevi , au anunțat, miercuri, autoritățile franceze din sistemul de sănătate din Franţa, informează AFP.

Copilul testat avea 52 de micrograme de plumb pe litrul de sânge, mai mare decât pragul maxim pentru ce necesită raportarea obligatorie a intoxicațiilor cu plumb (50 micrograme), a declarat Aurélien Rousseau, directorul general al Agenției Regionale pentru Sănătate (ARS).

"Ancheta de mediu a arătat că expunerea mai ridictă de plumb a fost depistată la domiciliul copilului, şi nu numai în școala în care învăţa, a adăugat directorul şcolii.

La al doilea elev investigat, al cărui caz a fost făcut public la 6 august, în urma investigaţiilor, specialiştii au constatat că au fost "surse reduse de contaminare în locuința acestuia și moderate în școală”, a precizat directorul Aurelien Rousseau al ARS.

Directorul a mai spus că "este posibil ca totul să vină de la școală" şi chiar dacă este aşa, nu este sigur că această contaminare provine de la Catedrala Notre Dame, care a suferit un incendiu extins pe acoperişul acesteia. De asemenea, cvontaminarea ar putea fi legată de poluarea solului preexistentă, de exemplu, din lucrările efectuate în clădirile vecine.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H