Trei cutremure consecutive, oamenii au ieşit panicaţi din case. Seismele s-au simţit puternic la etajele superioare

Trei cutremure au avut loc.  Potrivit autorităților, oamenii au intrat în panică, dar nu au fost raportate pagube materiale.  

20 nov. 2017, 13:52
Trei cutremure consecutive, oamenii au ieşit panicaţi din case. Seismele s-au simţit puternic la etajele superioare

Cea mai puternică mișcare seismică a avut loc la ora 1.37 pm (12:37 GMT) și a fost localizată la o adâncime de 32 de kilometri, lângă orașul Fornovo di Taro, potrivit institutului italian de vulcanologie (INGV). Celelalte două seisme s-au produs între orele 1 și 2 pm, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Protecția civilă italiană a precizat că seismele „au fost resimțite de populație, dar nu au fost raportate răniri sau pagube materiale″.

„Oamenii au intrat în panică și au sunat la pompieri și la poliție deoarece primăria este închisă astăzi, dar nu au fost raportate pagube’’, a declarat primarul localității Fornovo di Taro, Emanuela Grenti, potrivit agenției italiene de știri ANSA.

Italia este o țară activă seismic. Cel mai recent seism important a avut loc în august, când au murit doi oameni în urma cutremurului de 4 grade în insula Ischia din sudul Italiei.