Trei deţinuţi de la Guantanamo au ajuns în Arabia Saudită

Trei deținuți transferați de la închisoarea militară americană Guantanamo au ajuns joi în Arabia Saudită, a constatat un jurnalist al agenției France Presse aflat pe aeroportul din Riad.

05 ian. 2017, 19:53
Trei deţinuţi de la Guantanamo au ajuns în Arabia Saudită

Casa Albă a anunțat marți că are în vedere noi transferuri de prizonieri de la această controversată închisoare către alte țări, în pofida opoziției președintelui ales, Donald Trump.

Membri ai familiei unuia dintre deținuți au fost prezenți la aeroport. Ei au afirmat că acest prizonier, Mohammed Bawazir, este de naționalitate yemenită și a petrecut 16 ani la Guantanamo, potrivit Agerpres.

Președintele american, Barack Obama, nu și-a respectat promisiunea de a închide această închisoare situată pe insula Cuba, care simbolizează, în numeroase țări ale lumii, excesele din lupta antiteroristă a Statelor Unite după atentatele de la 11 Septembrie 2001.

Cu toate acestea, el a redus semnificativ numărul prizonierilor de la Guantanamo. La preluarea funcției, în ianuarie 2009, în această închisoare erau 242 de deținuți, față de 59 înainte de recentul transfer.