Trei elicoptere H135 SMURD, recepţionate de Inspectoratul General de Aviaţie şi IGSU

Au fost recepționate trei elicoptere de ultimă generatie de către Inspectoratul General de Aviație, destinate gestionării situațiilor de urgență!

06 mart. 2021, 18:35
Trei elicoptere H135 SMURD, recepţionate de Inspectoratul General de Aviaţie şi IGSU

Trei elicoptere H135 SMURD au fost recepţionate de Inspectoratul General de Aviaţie şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, acestea fiind primele dintr-un lot de şase astfel de aparate de zbor. Elicopterele vor fi folosite pentru înfiinţarea a trei noi baze de intervenţie montană, în zonele Caransebeş, Braşov-Sibiu şi Suceava.

„Astăzi, am făcut un nou pas pentru îmbunătățirea dotărilor Inspectoratului General de Aviație al MAI prin recepționarea a trei elicoptere noi, primele din cele șase, achiziționate prin Proiectul VIZIUNE 2020 din Programul Operațional Infrastructură Mare, gestionat de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Încurajez implementarea unor astfel de proiecte prin atagerea de fonduri europene care ne ajută să ne dezvoltăm, să achiziționăm tehnică și echipamente care să ofere siguranță atât pentru cetățenii aflați în situații de risc, cât și pentru angajații noștri aflați in misiuni cu un grad ridicat de dificultate.

Raed Arafat anunţă crearea a trei noi baze pentru intervenţie montană şi achiziţia a două avioane pentru transportul pacienţilor
Am avut plăcerea să particip la acest eveniment alături de reprezentanți ai instituțiilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență în România, precum și de Excelențele lor, Ambasadorul Franței la București, doamna Laurence Auer, și Ambasadorul Germaniei, domnul Cord Meier-Klodt, parteneri constanți în eforturile României de modernizare și creștere a rezilienței instituționale.

Un an trăit în pandemie ne-a făcut să conștientizăm importanța vitală a unor domenii de activitate și presiunea care se pune pe sistemul medical, pe cel al situațiilor de urgență sau al ordinii publice.

Indiferent de provocările care apar, tot timpul trebuie să fim pregătiți să acționăm în beneficiul comunităților aflate în primejdie. Elicopterele achiziționate astăzi sunt echipate pentru misiuni aero-medicale, dar și pentru cele de căutare-salvare inclusiv în zonele de munte greu accesibile, fiind dotate cu troliu. De acum, vom putea interveni mai repede pentru a-i ajuta pe cei aflați în pericol, pe o zonă mai largă cu mai multe aeronave.Domeniul situațiilor de urgență este unul foarte sensibil care generează emoție, motiv pentru care conduita celor implicați in operațiuni de salvare trebuie să fie ireproșabilă și profesionistă.

Pun foarte mare accent pe acest lucru și sunt convins că salvarea de vieți omenești este un deziderat de la care anagajatii structurilor MAI nu se vor abate niciodată!

Creșterea performanței structurilor Ministerului Afacerilor Interne, atât în ceea ce privește dotările, cât și personalul rămâne o prioritate a mandatului meu de ministru!”, a anunţat Lucian Bode.