Trei falşi inspectori OPC, reţinuţi în Vrancea. Femeile cereau mită ca să nu dea amenzi

Trei femei care fac parte dintr-o Asociaţie de Protecţie a Consumatorului au controlat mai multe magazine rurale din judeţele Vrancea, Brăila şi Buzău deşi nu aveau dreptul legal pentru asemenea acţiuni. Femeile, care se dădeau inspectori OPC, au ajuns pe mâna poliţiei.

11 apr. 2013, 08:40
Trei falşi inspectori OPC, reţinuţi în Vrancea. Femeile cereau mită ca să nu dea amenzi

Cele trei femei au fost date în vileag de un patron căruia i s-a părut suspectă acţiunea aşa-zişilor comisari, potrivit România TV.

„Sora mea având un spaţiu comercial a avut un control de la OPC, efectuat de trei doamne. Şi i-au căutat aşa zise motive ameninţând-o că amenzile sunt mari, dar în acelaşi timp spunându-i că e loc şi de «înţelegere». Sora mea le-a oferit 150 de lei. Având şi eu un spaţiu comercial mă aşteptam să am şi eu acelaşi control” spune Gigi Soiculeasa, administrator firmă.

Femeile prezentau legitimaţii din partea Asociaţiei Societatea Civilă pentru Protecţia Consumatorului. Astfel au reuşit să încaseze ilegal sume de bani de la mai multe magazine din zona rurală din Buzău, Brăila şi Vrancea.

„Există mai multe asociaţii de consumatori, dar reprezentanţii acestora nu au dreptul de control al operatorilor economici. Chestia curioasă este că legitimaţiile aveau sigla guvernului, deşi este vorba de o organizaţie neguvernamentală” a declarat Dumitru Dilă, comisar şef OJPC Vracea. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

„În urma primelor verificări s-a stabilit că acestea nu au calitatea de inspectori. În cauză efectuăm cercetări sub aspectul săvârşirii de uzurpare a calităţii oficiale şi înşelăciune”, a spus Bogdan Toader, purtător de cuvânt la IPJ Vrancea.