Trei grăsimi sănătoase recomandate de dr. Oz

Grăsimile sunt săţioase şi dau un plus de gust oricărei mese. Din păcate ne-am obişnuit să credem că ele sunt periculoase şi că îngraşă. Dr. Oz îţi recomandă trei grăsimi pe care le poţi consuma chiar şi la dietă, fără să-ţi faci griji.

20 nov. 2013, 08:52
Trei grăsimi sănătoase recomandate de dr. Oz

„Mitul care spune că toate grăsimile sunt rele îi face pe oameni să încerce diete fără grăsimi care pot duce la deficienţe de vitamine. Grăsimile pe care trebuie să le evităm sunt cele trans, parţial hidrogenate, şi grăsimile saturate, care ridică nivelul colesterolului”, spune dr. Oz.

Grăsimile vegetale, în schimb, nu numai că sunt sănătoase şi necesare în dieta oricui, dar sunt foarte utile şi în cura de slăbire în primul rând pentru că îţi dau o senzaţie de saţietate de durată.

Ce grăsimi sănătoase recomandă dr. Oz

1. Uleiul de măsline extravirgin

Uleiul de măsline conţine, antioxidanţi, substanţe antiinflamatoare şi acizi graşi mononesaturaţi care scad colesterolul rău şi micşorează riscul de boli cardiace. În plus, ei ţin sub control glicemia şi insulina, fiind utili şi diabeticilor.

2. Avocado

Fie că îţi place fructul întreg, fie că preferi că consumi ulei de avocado, grăsimile din acest fruct te ajută să absorbi mai bine vitaminele şi antioxidanţii, deci este perfect pentru salate. Dr. Oz spune că avocado este foarte util în cura de slăbire, mai ales dacă vrei să dai jos burta.

3. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos – sau mai bine zis, untul de cocos, pentru că este solid la temperatura camerei – conţine acizi graşi care reglează metabolismul şi te ajută să slăbeşti mai repede.

Cum să consumi grăsimile recomandate de dr. Oz
Grăsimile vegetale sunt foarte sănătoase în stare crudă. Dacă le foloseşti la gătit ele îşi pierd din proprietăţi. De aceea este indicat să foloseşti uleiul extravirgin de măsline doar în salate. Pentru gătit poţi folosi un ulei de măsline de calitate mai slabă, având în vedere că cel extravirgin este mai scump şi oricum îşi pierde beneficiile la temperaturi înalte.

Ţine cont că uleiul de măsline este unul din cele mai „falsificate” alimente din lume. Dacă vrei să fii sigură că ai unul extravirgin, alege o marcă mai cunoscută.

Dacă vrei să beneficiezi de proprietăţile uleiului de avocado, ideal ar fi să mănânci fructul crud. Îl poţi pune în salate, în senvişuri sau îl poţi întinde pe pâine dacă e sufucient de copt.

Uleiul de cocos este ideal pentru gătit, mai ales pentru călit carne sau legume. Fiind un ulei solid, are un punct de fumegare mai înalt, ceea ce înseamnă că nu îşi pierde proprietăţile dacă îl şii pe foc o perioadă scurtă.

Sursa: Unica.ro