Trei ieșence cu experiență și-au bătut recordul la furat. Au ascuns sub fuste 9 electrovalve și 11 aspersoare, cu scopul de a-și utila grădinile gratuit

Trei ieșence au bătut recordul la furat, după ce s-au gândit să își utileze grădinile fără să plătească, motiv pentru care au vizitat un magazin de bricolaj.

03 nov. 2023, 21:11
Trei ieșence cu experiență și-au bătut recordul la furat. Au ascuns sub fuste 9 electrovalve și 11 aspersoare, cu scopul de a-și utila grădinile gratuit
Trei ieșence și-au doborât recordul la furat într-unmagazin de bricolaj

Trei ieșence au sustras de rafturile unui magazin de bricolaj 9 electrovalve, un controler de exterior și 11 aspersoare telescopice, pe care le-au ascuns sub fuste, la lenjeria intimă. Au reușit să treacă de casele de marcat, dar au fost prinse la ieșire, în momentul în care ușile au început să țiuie.

Citește și: Filmare cu trei românce care fură dintr-un magazin din Florida devenită virală. Reacția femeilor când au fost ridicate de polițiști: „Furtul nu este o infracțiune”

Totul s-a petrecut în data de 28 aprilie 2022, când Alexandra Mihăescu, Danusia Vasile și Berzula Roman au mers la un magazin de bricolaj și s-au îndreptat spre rai0onul cu produse de grădinărit. Aici, Roman a păzit zona, în timp ce Mihăescu și Vasile au sustras de pe rafturi produsele dorite. Marfa, în valoare de aproape 2.500 de lei, a fost introdusă sub fuste, la lenjeria intimă.

La ieșirea din magazin, sistemul de securitate a pornit. Astfel, cele trei ieșence au ajuns pe mâna agenților de securitate care au decis să le ducă în zona de livrări marfă pentru a vedea dacă au furat ceva. Ajunse în camera respectivă, Berzula Roman a avut un comportament agresiv, a început să înjure personalul, iar celelalte două femei au început să scoată bunurile furate de sub fuste și să le arunce prin încăpere.

Femeile au fost trimise în judecată pentru furt și complicate la furt, în circumstanțe agravante. Cele trei erau deja cunoscute judecătorilor. Mihăescu a explicat că avea nevoie de bunurile sustrase în grădina proprie, fără să manifeste nici cel mai vag sentiment de regret. La vârsta de 25 de ani a fist condamnată în octombrie 2022, cu suspendare, fără a efectua munca neremunerată în folosul comunității.

Citește și: Cum ți se poate fura mașina în mai puțin de 60 de secunde. Ei sunt hoții care pot sparge orice sistem antifurt VIDEO

La 19 ani, având deja trei copii și însărcinată la momentul furtului cu cel de-al treilea copil, Vasile mai fusese condamnată, ca minoră, pentru furt calificat. Pentru ea, furtul devenise un mod de viață, fiind o ocupație pemanentă.

Roman, în vârstă de 53 de ani, avea și ea șapte copii majori, având la activ, în 2016, o condamnare pentru furt, potrivit presei locale.

Magistrații Judecătoriei din Iași au ținut cont de faptul că două dintre femei au copii minori. Mihăescu a fost condamnată la un an și 10 luni de închisoare, Vasile la un an și șase luni de închisoare, iar Roman la un an și o lună. Pedepsele sunt cu suspendare, sentința nefiind definitivă, putând fi contestată cu apel.