Trei imigranţi din Afganistan, identificaţi de poliţişti la Vadu Moldovei

Trei imigranți de origine afgană au fost identificați de polițiștii suceveni în zona unui drum național din județ, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu.

31 aug. 2015, 14:58
Trei imigranţi din Afganistan, identificaţi de poliţişti la Vadu Moldovei

Potrivit sursei citate, în cadrul activităților specifice desfășurate pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice și monitorizarea traficului rutier, o patrulă de poliție a identificat în zona unei parcări din comuna Vadu Moldovei trei bărbați de origine afgană care se deplasau pe jos pe DN2. 

S-a procedat la conducerea acestora la sediul Poliției Fălticeni pentru verificări amănunțite, prilej cu care s-a stabilit că aceștia sunt din Afganistan și au vârste cuprinse între 18 și 20 de ani. 

CITEŞTE ŞI Merkel AVERTIZEAZĂ: Criza IMIGRANŢILOR pune sub semnul întrebării zona Schengen

Din verificările efectuate a rezultat faptul că au părăsit țara de origine în cursul lunii iulie 2015, având ca destinație o țară din Europa de Vest.

Aceștia urmează a fi predați Centrului Regional de Cazare și Proceduri pentru solicitare de azil Rădăuți. 

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, dosar ce va fi soluționat procedural de către polițiști și înaintat unității de parchet competente.