Trei inculpaţi din dosarul lui Radu Mazăre au cerut încetarea procesului pentru abuz în serviciu

Trei inculpaţi cercetaţi alături de Radu Mazăre în dosarul Polaris, în care mai multe persoane sunt judecate pentru fapte de corupţie, au cerut judecătorilor, vineri, încetarea procesului penal pentru abuz în serviciu făcând referire la decizia CCR privind această infracţiune.

17 feb. 2017, 20:48
Trei inculpaţi din dosarul lui Radu Mazăre au cerut încetarea procesului pentru abuz în serviciu

În dosarul Polaris, Radu Mazăre este acuzat că ar fi primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte, în perioada în care era primar al municipiului Constanţa, alături de fostul edil fiind judecate şi alte persoane, potrivit Mediafax.

La termenul de vineri, avocatul a trei dintre inculpaţi, Ghiulnihal Mutalâp, Alina Pavel şi Laura Sorina Oprea, care deţineau funcţii în Primăria Municipiului Constanţa la data comiterii presupuselor fapte, a cerut judecătorilor încetarea procesului penal şi achitarea pe motiv că infracţiunea de abuz în serviciu, de care se fac vinovate cele trei, nu ar mai fi prevăzută în noul Cod penal. Avocatul a făcut referire la decizia CCR din vara anului trecut, prin care s-a modificat conţinutul textului de lege privind abuzul în serviciu, fiind înlocuită sintagma „în mod defectuos” cu „prin încălcarea legii” şi noţiunea de act fiind clarificată. Mai exact, potrivit deciziei CCR, actul reprezintă o lege, o ordonanţă sau o ordonanţă de urgenţă.

Procurorul DNA a solicitat respingerea cererii pe motiv că aceasta nu poate fi făcută în cursul cercetării judecătoreşti. Instanţa a rămas în pronunţare privind cererea.

Următorul termen a fost stabilit pentru data de 3 martie 2017, când vor fi audiaţi restul inculpaţilor din dosar, printre care şi Radu Mazăre.