Trei jucători de tenis români, prezenţi în calificări la US Open

Trei jucători români de tenis vor evolua, cu începere de marţi, în calificările pentru tablourile principale de simplu ale turneului US Open, al patrulea şi ultimul de Grand Slam al anului, care are loc anual la arenele de la Flushing Meadows.

20 aug. 2013, 05:57
Trei jucători de tenis români, prezenţi în calificări la US Open

Singurul reprezentant în faza preliminară masculină este Marius Copil, locul 124 ATP, care va juca în primul tur cu cehul Jan Hernych (202 ATP), informează Agerpres. Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul profesionist.

La feminin vor evolua Cristina Dinu şi Andreea Mitu. Dinu o va întâlni pe croata Tereza Mrdeza, scorul între cele două fiind egal în acest moment, după ce românca s-a impus la turneul ITF de la Istanbul (25.000), cu 6-4, 6-2 în optimi, iar Mrdeza a câştigat la Praga-Nerida (ITF, 25.000 dolari), cu 6-1, 6-2, tot în optimi, ambele în 2011.

Andreea Mitu o va înfrunta, în premieră, pe japoneza Yurika Sema.

Pe tablourile principale ale competiţiei, România va fi reprezentată de Victor Hănescu, Adrian Ungur, Horia Tecău, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Alexandra Cadanţu, Simona Halep şi Monica Niculescu.