Trei judecători au fost ucişi şi trei au fost răniţi în atentate jihadiste, în Sinai

Trei judecători egipteni au fost uciși și trei au fost răniți, sâmbătă, în nordul peninsulei Sinai, teatrul unor atentate jihadiste vizând în special forțele de securitate, a informat un reprezentant al poliției locale.

16 mai 2015, 14:54
Trei judecători au fost ucişi şi trei au fost răniţi în atentate jihadiste, în Sinai

Atacul, primul vizând magistrați în Sinai, a intervenit la câteva ore după ce justiția egipteană l-a condamnat la moarte pe fostul președinte Mohamed Morsi, destituit de armată în iulie 2013.

Grupările jihadiste, care revendică adesea atentatele comise împotriva forțelor de ordine, susțin că atacurile lor sunt un răspuns la represiunea sângeroasă lansată împotriva susținătorilor lui Morsi, după destituirea acestuia, și care a făcut peste 1.400 de morți.

Atacul a avut loc în orașul Al-Arich, capitala și cel mai mare oraș al provinciei Sinaiul de Nord. Indivizi înarmați au deschis focul asupra vehiculului în care se aflau șase judecători, care veniseră din Ismailia (nord-est) pentru audieri la Al-Arich, a precizat reprezentantul poliției.

Citeşte şi Atacuri ale jihadiştilor în Egipt soldate cu 32 de morţi

Mohamed Morsi a fost condamnat la moarte sâmbătă, în primă instanță, împreună cu alți 100 de acuzați pentru organizarea unei evadări în masă dintr-o închisoare și pentru violențele comise în timpul revoltei din 2011 împotriva lui Hosni Moubarak. Unii dintre cei acuzați împreună cu Morsi aparțin de mișcări jihadiste ce își au bazele în Sinai.

Ministerul egiptean de Interne a decretat stare de alertă întărită în toată țara, anulând până la noi ordine concediile de odihnă ale polițiștilor.