Trei mandate de deputaţi şi unul de senator vor fi vacantate. Mai mulţi aleşi şi-au schimbat partidul

Camera Deputaților a luat act, marți, de încetarea mandatelor parlamentarilor Octavian Bot, Aurel Vlădoiu și Gheorghe Ciobanu, care au decedat în această vară. Totodată, Senatul a luat act de demisia lui Mihai Răzvan Ungureanu, care a fost numit în iunie la conducerea SIE.

01 sept. 2015, 14:52
Trei mandate de deputaţi şi unul de senator vor fi vacantate. Mai mulţi aleşi şi-au schimbat partidul

Din luna iulie și până astăzi au încetat din viață colegii noștri Octavian Bot din Circumscripția electorală 42, București, Aurel Vlădoiu din Circumscripția electorală 40, Vâlcea, și domnul deputat Gheorghe Ciobanu din Circumscripția electorală 47 Timiș. (…)

În temeiul articolului 70 din Constituția României și a articolului 7 din Statutul deputaților și senatorilor iau act de încetarea mandatelor celor trei deputați și vă informez că, în conformitate cu art. 273 din Regulament, Biroul permanent a decis să solicite Comisiei juridice să întocmească proiectele de hotărâre privind vacantarea celor trei locuri de deputați”, a spus Valeriu Zgonea, în plenul Camerei.

Deputații au păstrat un moment de reculegere în memoria acestora.

Zgonea a mai anunțat în plen că deputații Liliana Mincă și Ștefan Petru Dalca au trecut în timpul vacanței parlamentare la Grupul PSD ca membri UNPR, Paul Dumbrăvanu și Florin Nicolae — la Grupul PNL, iar Liliana Ciobanu și Tănase Răzvan Ionuț — la Grupul parlamentar Democrat.

Totodată, Senatul a luat, marţi, act de demisia senatorului Mihai Răzvan Ungureanu şi a votat cu 135 de voturi în favoarea proiectului de hotărâre pentru vacantarea mandatului acestuia.

Mihai Răzvan Ungureanu a candidat, în decembrie 2012, în Circumscripţia electorală 02 Arad, Colegiul nr. 1, din partea Forţei Civice, pe listele ARD (PDL, FC şi PNŢCD).

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe în 24 iunie, iar o săptămână mai târziu, la finalul sesiunii ordinare, plenul reunit al Parlamentului l-a votat pe Ungureanu la conducerea SIE.