Trei militari, UCIŞI în prăbuşirea unui tunel de contrabandă în Gaza

Doi ofiţeri şi un soldat ai armatei egiptene au fost ucişi sâmbătă în prăbuşirea unui tunel de contrabandă legând peninsula Sinai de enclava palestiniană Gaza în timp ce se pregăteau să-l distrugă, informează AFP, citând responsabili.

18 oct. 2014, 19:49
Trei militari, UCIŞI în prăbuşirea unui tunel de contrabandă în Gaza

Un soldat a fost de asemenea rănit şi un altul dat dispărut în prăbuşirea tunelului produsă în timp ce o echipă de poliţie plasa acolo explozibili, potrivit acestor surse, fără alte precizări, scrie Agerpres.

Peste 1.600 de tuneluri săpate pentru a ocoli blocada israeliană impusă Fâşiei Gaza din 2006 şi utilizate în special pentru trafic de combustibil, alimente şi bani au fost deja distruse în ultimii ani de autorităţile egiptene.

După destituirea preşedintelui islamist Mohamed Morsi în iulie 2013, armata egipteană a accelerat distrugerea lor şi a desfăşurat trupe în Sinai în încercarea de a contracara un val de atacuri şi atentate vizând forţele de ordine.

Israelul şi Egiptul suspectează că aceste tuneluri sunt folosite pentru a trece arme şi activişti palestinieni în Gaza controlată de facto de Hamas.

Israelul a efectuat între 7 iulie şi 26 august o ofensivă în acest teritoriu palestinian vizând în special distrugerea reţelei de tuneluri ale Hamas care le utilizează de asemenea pentru atacuri în Israel.