Noii miniştri din Guvernul Dăncilă au depus luni jurământul. Pentru vicepremier se aşteaptă altă nominalizare

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcție a ministrului Justiției, a ministrului Fondurilor Europene și a ministrului pentru Românii de Pretutindeni a avut loc luni, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni.

10 iun. 2019, 06:26
Noii miniştri din Guvernul Dăncilă au depus luni jurământul. Pentru vicepremier se aşteaptă altă nominalizare

UPDATE 17.00 Ana Birchall, Roxana Mânzatu şi Natalia Intotero au depus jurământul pentru preluarea portofoliilor Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românii de Pretutindeni.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut nicio declaraţie după ceremonie. El doar le-a strâns mâinile lui Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, premierului Viorica Dăncilă şi celorlalţi miniştri prezenţi şi a părăsit sala de ceremonii.

_______

Noii titulari de la Justiţie, Dezvoltare şi de la Ministerul pentru românii de pretutindeni – Ana Birchall, Roxana Mânzatu şi Natalia Intotero – depun luni jurământul la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins oficial, vineri, propunerea lui Titus Corlăţean pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. ”Nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială”, a transmis, Iohannis, făcând referire la faptul că, pe vreme când era ministru de Externe, Titus Corlăţean ”a gestionat defectuos activităţi din domeniul său de competenţă”. 

Peşedintele Iohannis a acceptat celelalte propuneri făcute de Viorica Dăncilă şi a semnat decretele aferente, luni de la ora 17.00 urmând să depună jurământul.

– Decret pentru revocarea doamnei Ana Birchall din funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României;

– Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Ana Birchall, ministrul justiţiei;

– Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene;

– Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.