Trei ofiţeri de la Permise, cercetaţi administrativ după ce au permis tratament preferenţial pentru Tăriceanu

Trei ofiţeri ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPRPCIV) Bucureşti, Cristian Nechifor, Daniel Enache și Lucian Constantin Popa, sunt cercetaţi administrativ de Ministerul Afacerilor Interne după ce au permis intrarea lui Călin Popescu Tăriceanu prin curtea interioară a clădirii, ocolind coada de circa 1000 de persoane, pentru a-şi preschimba permisul auto.

29 aug. 2016, 12:37
Trei ofiţeri de la Permise, cercetaţi administrativ după ce au permis tratament preferenţial pentru Tăriceanu

Un al patrulea ofițer de la acest serviciu,  Florin Rădulescu, şi-a depus dosarul de pensionare, au precizat surse din Ministerul Afacerilor Interne pentru News.ro.

Tăriceanu a fost filmat pe 11 august când a fost să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind o coadă de aproximativ 1.000 de persoane prin spatele clădirii DRPCIV, iar angajații insituției nu au permis accesul în clădire nimănui până nu au fost finalizate procedurile.

Citeşte şi: Tăriceanu, despre ocolirea rândului de la DRPCIV: Nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniştri, miniştri stând la cozi

Mai multe anchete a fost pornite pe acest subiect, iar o avocată a depus plângere la DNA împotriva șefului Senatului.

„Există, în orice stat, câteva funcţii importante unde oamenii au fost aleşi ca să reprezinte, într-un fel statul şi să se dedice, în principal problemelor societăţii comunităţii. Da? Asta ar trebui să preocuparea lor principală. Nu statul la coadă. Sigur că există şi posibilitate să stăm la coadă la permise, la cumpărat flori, la alte acţiuni. Din acest motiv, în toate ţările, cei care ocupă anumite poziţii înalte se găsesc, din punct de vedere legal anumite modalităţi, anumite pârghii prin care li se permite să-şi dedice majoritatea timpului în interesul ţării şi al societăţii şi nu să stai. Sigur, până la urmă nu e nimic înjositor. Dar e o problemă de gestiune a timpului” a precizat Tăriceanu cu privire la acest subiect.