Peste 20 de explozii de gaz în trei oraşe. Un mort şi 13 răniţi GALERIE FOTO

Poliţia din statul american Massachusetts a emis un comunicat potrivit căruia "incidentele au privit zeci de blocuri de locuinţe.

14 sept. 2018, 14:03

În urma acestor exlozii de gaz care s-au petrecut în trei oraşe din Massachusetts o persoană a murit şi 13 au fost rănite. Autorităţile au oprit temporar curentul electric şi au dat ordin pentru evacuarea persoanelor din aceste construcţii.

Tragedia a survenit după ce un coş de fum s-a prăbuşit peste o maşină.

A urmat o serie de explozii şi incendii în 39 de locuri, Peste 20 de incendii au izbucnit în Andover, între 20 şi 25 în Laerence şi 20-25 în North Andover, informează presa americană.

Cel puţin 60 de proprietăţi au fost afectate de incendii, informează presa.

Societatea Columbia Gas a depresurizat conductele de gaz, dar această operaţiune a avut nevoie de mai mult timp de acţiune.

Se crede că exploziile au fost provocate de scurgeri de gaze, susţin specialiştii. Zeci de blocuri de locuinţe au fost afectate de incendiile de gaz. S-au făcut, de asemenea, evacuări de persoane, pentru siguranţa acestora.

Cu toate acestea, nu se ştier cu exactitate care a fost cauza producerii sinistrului. O anchetă este în curs, pentru a se cunoaşte adevărata cauză a exploziilor. 

Primarul din Lawewnce, Massashusetts, a afirmat că exploziile au fost cauzate de „valvele de gaz sub presiune”.