Trei persoane din Giurgiu, cercetate pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei

Doi bărbaţi şi o femeie din localitatea Sinteşti, cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani, au fost prezentaţi marţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu cu propunere de arestare preventivă după ce poliţiştii giurgiuveni au constatat că aceştia sunt suspecţi de evaziune fiscală din operaţiuni cu materiale reciclabile.

30 sept. 2014, 10:35
Trei persoane din Giurgiu, cercetate pentru evaziune fiscală de aproape 3 milioane de lei

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au stabilit în cadrul unor cercetări că, în perioada 2010-2011, o femeie de 45 ani din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale aflată în insolvenţă, cu sediul fiscal în comuna Oinacu, judeţul Giurgiu, împreună cu un bărbat de 45 ani din aceeaşi localitate, angajaţi la aceeaşi firmă, au omis să evidenţieze în actele contabile toate operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate şi s-au sustras astfel de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale„, a declarat marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă, potrivit Agerpres.

Cei doi administratori au fost sprijiniţi în activitatea infracţională de un bărbat de 54 ani din localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, care prin întocmirea de documente false a realizat cesionarea societăţii, în mod fraudulos, către o altă persoană în scopul îngreunării urmăririi penale.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, reprezentând impozit pe profit, TVA de plată, majorări şi penalităţi de întârziere este de 2,9 milioane de lei.

În timpul cercetărilor efectuate de poliţişti la domiciliul celui din urmă au fost identificate documente de la diferite societăţi comerciale, fotocopii ale actelor de identitate ale mai multor persoane, procuri, dar şi documente contabile, respectiv avize de însoţire a mărfii şi facturi fiscale ştampilate în alb.

Toate cele trei persoane au fost prezentate marţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă.

CITEŞTE ŞI: Soţul Cristinei Spătar a fost reţinut. E cercetat într-un dosar de evaziune fiscală