Trei poliţişti şi un jandarm au „uitat” să declare venituri de peste 180.000 de lei provenite din jocurile de noroc

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a descoperit că trei poliţişti şi un jandarm au "uitat" să declare venituri de peste 180.000 de lei provenite din jocurile de noroc.

15 apr. 2022, 12:03
Trei poliţişti şi un jandarm au „uitat” să declare venituri de peste 180.000 de lei provenite din jocurile de noroc

Trei poliţişti şi un jandarm au „uitat” să declare venituri de peste 180.000 de lei provenite din jocurile de noroc. În toate aceste cazuri au fost sesizaţi procurorii.

Trei poliţişti şi un jandarm au „uitat” să declare venituri de peste 180.000 de lei provenite din jocurile de noroc

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate, Mihai Hongu, fost agent de poliţie în cadrul Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bacău, nu a putut justifica peste 90.000 de lei.

Citeşte şi Adrian Corduneanu a fost săltat din nou de poliţie. „Beleaua” a ameninţat un afacerist să-i dea 1.000 de euro

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 92.897 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Hongu Mihai, în perioada exercitării funcţiei publice. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Hongu Mihai, în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată în comunicatul de presă transmis de ANI.

A fost sesizat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Mihai Hongu a infracţiunii de fals în declaraţii întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 21.104 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Conform ANI, Cristinel-Corneliu Scorţan, subcomisar de poliţie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, este acuzat că nu a declarat venituri din jocuri de noroc în declaraţiile de avere, în valoare de 72.771. În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu comiterea infracţiunii de fals în declaraţii.

Agenţia Naţională de Integritate a mai constatat că Adrian Oprea, fost comandant de pluton în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în valoare de 42.110 Lei, în declaraţiile de avere. Şi în cazul său a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fals în declaraţii.

În aceeaşi situaţie este şi Richard-Cosmin Velici, poliţist în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. ANI a constatat că nu a declarat în declaraţiile de avere veniturile încasate din jocuri de noroc, în valoare de 44.086 de lei. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru fals în declaraţii.

Citeşte şi Admitere Şcoala de Poliţie 2022. Tinerii s-au speriat de războiul din Ucraina. Numărul candidaţilor, de trei ori mai mic decât anul trecut