Trei rachete lansate spre Israel vineri noaptea, urmate de bombardamente în Fâşia Gaza

Armata israeliană a efectuat vineri un raid aerian împotriva unor poziţii ale mişcării islamiste Hamas în Fâşia Gaza, ca represalii la tirurile cu rachetă dinspre enclava palestiniană asupra sudului Israelului, a indicat armata într-un comunicat, citat de France Presse.

31 ian. 2020, 07:55
Trei rachete lansate spre Israel vineri noaptea, urmate de bombardamente în Fâşia Gaza

Trei rachete au fost lansate în cursul nopţii de joi spre vineri spre Israel dinspre Fâşia Gaza, fără să rănească vreo persoană. ‘Două din cele trei rachete au fost interceptate de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome’, a indicat armata israeliană.

Forţele israeliene au ripostat vineri dimineaţă vizând ţinte ale mişcării islamiste palestiniene Hamas în sudul Fâşiei Gaza, a adăugat aceasta.

Aflată sub controlul Hamas, Fâşia Gaza este supusă unei blocade severe israeliene. Israelul a dus trei războaie din 2008 împotriva Hamas şi atribuie mişcării responsabilitatea pentru tot ceea ce se petrece în enclavă.

Hamas beneficiază în prezent de un acord de încetare a focului cu Israelul, spre deosebire de cealaltă grupare armată din enclavă, Jihadul Islamic.