Trei români au fost condamnaţi la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ, în Italia, pentru crimă

Patru cetăţeni români au fost condamnaţi joi, de Parchetul din Perugia, Italia, la trei pedepse cu închisoarea pe viaţă, şi respectiv la o pedeapsă de 20 de ani de închisoare, pentru asasinarea unui italian în luna martie 2012.

27 iun. 2013, 19:26
Trei români au fost condamnaţi la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ, în Italia, pentru crimă

Parchetul din Perugia a stabilit joi trei pedepse la închisoare pe viaţă şi una la 20 de ani de închisoare pentru un grup format din patru români, acuzaţi de a-l fi asasinat pe Luca Rosi, un bancher din Perugia, relatează Agerpres. Românii l-au împuşcat în cursul unui jaf armat, în vila tatălui său.

Cei patru români, Iulian Gheorghiţă, Aurel Roşu, Dorel Gheorghiţă şi Cătălin Simionescu, primii trei condamnaţi la închisoare pe viaţă, cel de al patrulea la 20 de ani de închisoare, se află toţi în penitenciar.

La tribunal, în sală, în timp ce a fost citită sentinţa, erau prezenţi părinţii, sora şi logodnica victimei. În seara în care a fost comis delictul, în casă, în afară de Luca Rosi, mai erau prezente logodnica lui, Mary, mama Ilvana şi nepotul.

„Acum mă simt cu adevărat epuizată”, a declarat logodnica, după ce a fost citită sentinţa.

„După această sentinţă, pentru Luca Rosi şi pentru familia sa a sosit momentul justiţiei. Perugia nu îl va uita niciodată pe Luca, iar durerea acelui violent asasinat nu se va potoli niciodată, dar măcar ne putem consola cu faptul că autorii delictului îşi vor ispăşi pedeapsa decisă de tribunal, la sfârşitul unui normal proces, după cum prevede legea, aşa cum se întâmplă de obicei într-o comunitate civilizată”, a declarat primarul din Perugia, Wladimiro Boccali.