Trei români, pe lista celor mai căutaţi „CRIMIGRANŢI” din Marea Britanie GALERIE FOTO

Organizaţia independentă de combatere a criminalităţii Crimestoppers şi Scotland Yard au publicat o listă cu numele a 17 străini căutaţi pentru diverse infracţiuni, dintre care nouă sunt polonezi, iar restul provin din Albania, România, Lituania, Turcia, Ungaria şi Letonia, relatează Daily Mirror.

04 feb. 2013, 07:55

Între criminalii imigranţi, „crimmigrants” („crimigranţi” – joc de cuvinte în limba engleză, n.r.), de pe lista emisă de autorităţile britanice figurează şi românul Constantin Niciu, de 34 de ani, care se ascunde în Marea Britanie. El este căutat de autorităţile britanice fiind acuzat de răpire şi jaf, informează publicaţia britanică The Sun. El a răpit doi bărbaţi în România. Zis şi „Ştucuţ”, Niciu a fost condamnat la 11,6 ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Hunedoara pentru pentru tâlhărie şi lipsire de libertate. Niciu mai este cunoscut şi sub pseudonimul „Claudin Fagas”, aşa cum figurează pe lista autorităţilor britanice, conform căreia românul ar avea legături interlope în estul Londrei, potrivit site-ului capitalbay.com.

Un alt român infractor căutat în Marea Britanie este Vasile Vladu, în vârstă de 30 de ani, care este cunoscut şi după pseudonimele Marius Cionca şi Gitman. El a fost acuzat în România de tentativă de omor, furt şi trafic de prostituate în perioada 2004-2005. El a bătut o persoană cu o bâtă de baseball, într-o încăierare. Este cunoscut în estul Londrei, Essex şi Hertfordshire.

Cel de-al treilea român care apare pe lista autorităţilor britanice este Ioan Dragomir, în vârstă de 31 de ani, scrie capitalbay.  El a comis o serie de violenţe, fiind implicat într-o încăierare, în 2009.

Printre infractorii din lista autorităţilor britanice se numără ucigaşi, violatori, tâlhari şi proxeneţi despre care se crede că s-ar ascunde în Marea Britanie. „Fugarii străini care se ascund aici sunt o ameninţare pentru comunităţile locale. Vrem aceşti infractori afară de pe teritoriul britanic”, a declarat Roger Critchell, de la Crimestoppers.