Trei sirieni suspecţi de legături cu Statul Islamic au fost prinşi în Bulgaria

Trei sirieni din Germania suspectaţi că au intrat în rândurile Statului Islamic din Siria au fost interpelaţi în Bulgaria, informează, marţi, presa franceză.

16 feb. 2016, 15:36
Trei sirieni suspecţi de legături cu Statul Islamic au fost prinşi în Bulgaria

Potrivit publicaţiei bulgare Capital, cei trei sirieni  de 21, 22 şi 25 de ani se stabiliseră în Germania, pe rând, într-o perioadă cuprinsă între 2 şi 6 ani, informează Le Figaro. În Germania, ei obţinuseră statutul de refugiaţi.

Cei trei presupuşi islamişti au fost opriţi la în data de 8 februarie 2016 la frontiera bulgară, şi încercau să ajungă în Turcia . Ei au fost prinşi de vameşii bulgari la punctul de frontieră Kapitan Andreevo. Cei trei sirieni au fost condamnaţi în primă instanţă la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru şedere ilegală. O sursă judiciară a mai informat că cei trei tineri sirieni încercaseră să intre în Turcia, la începutul anului, cu un autocar din Gercia, dar au fost respinşi la vamă.

„Imagini înregistrate pe telefoanele mobile ale celor trei sirieni şi ale corespondenţei acestora cu membri ai organizaţiei jihadiste Stat Islamic erau binecunoscute de autorităţile europene care i-au identificat”, a mai spus sursa judiciară.

Bulgaria care este vecină cu Turcia apare regulat în itinerariile jihadiştilor care vor să ajungă în Siria pe cale terestră, preferată de către jihadişti pentru că aşa se pot ascunde mai uşpor decât ar putea să o facă luând avionul.