Trei situri naturale dintre România şi Bulgaria, certificate ca zone umede de mare importanţă

Secretariatul general al Convenţiei Ramsar a certificat siturile naturale Lacul Călăraşi-Srebârna, Suhaia-Complexul Insular Belene, Bistreţ-Insula Ibisha ca zone umede de importanţă transfrontalieră, informează un comunicat difuzat miercuri de Ministerul bulgar al Mediului.

09 mai 2013, 10:02
Trei situri naturale dintre România şi Bulgaria, certificate ca zone umede de mare importanţă

Certificarea a rezultat din solicitarea adresată de miniştrii mediului din cele două ţări, Rovana Plumb şi Iulian Popov, care au semnat la data de 15 aprilie, la Ruse, o scrisoare comună către Secretariatul Convenţiei pentru regiuni umede (Ramsar), informează Agerpres.

Propunerea guvernelor român şi bulgar privind complexele transfrontaliere în zone umede protejate de-a lungul Dunării, care vor fi gestionate în comun de România şi Bulgaria, a fost salutată recent de Fondul Mondial pentru Natură (WWF). ‘Noile complexe transfrontaliere vor permite o protecţie completă a coloniilor de păsări’ din zonele frontaliere dintre cele două ţări, se arată într-un comunicat difuzat de WWF.

Convenţia privind zonele umede de importanţă internaţională (Ramsar), intrată în vigoare în 1971, este un tratat interguvernamental ce serveşte drept cadru de cooperare internaţională pentru conservarea şi utilizarea raţională a zonelor umede şi a resurselor acestora.