Trei soldaţi turci, ucişi de explozia unei bombe plasate de rebelii kurzi

Trei soldați turci au fost uciși duminică de explozia unei bombe la trecerea vehiculului în care se aflau militarii, în sud-estul Turciei, a anunțat armata, care a imputat acest atac Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), transmite AFP.

27 dec. 2015, 18:49
Trei soldaţi turci, ucişi de explozia unei bombe plasate de rebelii kurzi

Încărcătura explozivă a fost plasată în bordura unei șosele de ‘membri ai organizației teroriste separatiste’, așa cum este calificată PKK de către armata turcă. Deflagrația s-a produs în jurul orei locale 14:40 (12:40 GMT) atunci când un vehicul blindat al armatei traversa orașul Cizre.

Potrivit Agerpres, alte două persoane, dintre care un polițist, au fost rănite, dar viața lor nu este în pericol, se menționează într-un comunicat al armatei turce.

După mai mult de doi ani de încetare a focului, luptele între armata turcă și rebelii PKK s-au reluat în vara acestui an, reducându-se astfel șansele continuării convorbirilor de pace începute în 2012 pentru a se pune capăt unui conflict soldat cu peste 40.000 de morți începând din 1984.

Citeşte şi: Turcia: Două „teroriste”, ucise într-un schimb de focuri la Istanbul

La jumătatea acestei luni, forțele de securitate turce au declanșat o ofensivă amplă în mai multe orașe din sud-estul țării, printre care Cizre. Armata turcă a anunțat sâmbătă că 200 de militanți PKK au fost uciși de la debutul acestei ofensive.