Trei tineri din Galaţi, arestaţi pentru că au forţat fete minore să se prostitueze

Trei bărbaţi din judeţul Galaţi au fost arestaţi preventiv pentru acuzaţi de trafic de minori după ce timp de mai multe luni de zile ar gi obligat două tinere minore să practice prostituţia, a anunţat Poliţia Română.

13 aug. 2016, 09:24
Trei tineri din Galaţi, arestaţi pentru că au forţat fete minore să se prostitueze

„La data de 11 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor DI.I.C.O.T. – S.T. Galaţi, au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, la locuinţele a 3 persoane, bănuite că ar fi obligat două minore să practice prostituţia. Din cercetări a reieşit că, începând cu primăvara anului 2016, cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de minori, grupare care ar fi acţionat până în luna august 2016.”, se spune într-un comunicat remis sâmbătă MEDIAFAX de Poliţia Română.

Citeşte şi Un tânăr, arestat după ce a profitat de naivitatea unor copile şi le-a transformat în prostituate

Cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, le-ar fi obligat pe cele două minore să practice prostituţia, „profitând de vulnerabilitatea şi imposibilitatea victimelor de a se apăra”.

Suspectaţi de trafic de minori, tinerii au fost arestaţi preventiv pentru următoarele 30 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Galaţi.