Trei tineri timişoreni au transformat nişte concepte SF în realitate VIDEO

Muşti dintr-un măr şi eşti convins că mănânci friptură. Sau în loc să bagi rufele la maşina de spălat, le scanezi cu o mănuşă şi sunt ca noi. Ceea ce până acum vedeam doar în filmele SF ar putea deveni realitate. Cei mai inventivi studenţi au găsit soluţia prin care pot pune aceste idei în practică.

21 iun. 2014, 10:44
Trei tineri timişoreni au transformat nişte concepte SF în realitate VIDEO

Sorina este anul I la Master la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara. Ideea farfuriei care transmite diferite mirosuri şi gusturi i-a venit după ce s-a decis să ducă un regim de viaţă sănătos, potrivit România TV.

Iniţial m-am gândit exact la femeile care vor să slăbească sau să-şi menţină greutatea. După aceea am extrapolat la diabetici, care câteodată îşi mai doresc să mănânce ceva dulce şi nu au voie, apoi la copiii care nu sunt aşa deschişi la legume şi fructe„, a declarat Sorina Răsteanu.

Ştefan vrea să înlocuiască maşina de spălat cu o mănuşă. „O mănuşă ce poate curăţa orice pată într-un timp foarte scurt. Măanuşa are un scanner ce scanează pata şi apoi se situează pe o anumită frecvenţă de sunet ce dezintegrează pata respectivă„, a declarat Ştefan.

Pentru cei care locuiesc la bloc şi îşi doresc o grădină o pot avea, şi asta datorită proiectului lui Ovidiu. Plantele cresc în doar 24 de ore, folosindu-se de deşeuri alimentare. „Am conceput o seră modulară, care poate fi montată pe faţada clădirilor ca să nu ocupăm spaţiul din interiorul casei şi accesul se face prin geam, prin fereastră„, a spus Ovidiu.

Concursul este organizat de o firmă de electrocasnice recunoscută la nivel mondial. Din cei peste 1.700 de candidati, doar patru români au reuşit să se califice în ce-a de-a doua etapă. Câştigătorul va fi premiat cu 5.000 de euro şi un stagiu de practică plătit.