Trei turişti au rămas blocaţi cu maşina pe Platoul Bucegi

Trei turişti bucureşteni au rămas blocaţi, marţi, cu un autovehicul pe Platoul Bucegi, în zona Lacului Bolboci. Cei trei au fost ajutaţi de către jandarmii montani să scoată maşina din zona în care rămăseseră blocaţi şi să-şi continue drumul.

17 dec. 2013, 17:41
Trei turişti au rămas blocaţi cu maşina pe Platoul Bucegi

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, jandarmii montani au fost solicitaţi să intervină, marţi, în ajutorul unor turişti care au rămas blocaţi pe Platoul Bucegi, în zona Lacului Bolboci.

Cei trei turişti, toţi din Bucureşti, au urcat pe platoul Masivului Bucegi, spre zona Peştera, cu un autoturism, iar la un moment dat s-au abătut de la traseul principal şi au intrat pe un drum forestier, unde au rămas blocaţi din cauza ceţii, a vântului puternic şi a gheţii de pe drum.

Când cu constatat că nu pot scoate singuri maşina de pe drumul forestier, ai au cerut intervenţia jandarmilor montani, care i-au ajutat să deblocheze autovehiculul şi i-au însoţit până la un hotel din zona Peştera.

Conform comunicatului citat, turiştii aflaţi în dificultate în zona platoului montan Bucegi sunt sfătuiţi să sune la 112 pentru a cere sprijinul jandarmilor montani.