Trei turiști, căutați de salvamontiști după ce s-au rătăcit pe Vârful Negoiu din cauza vântului și a zăpezii

Trei turiști sunt căutați de către salvamontiști, după ce s-au rătăcit pe Vârful Negoiu, din munții Făgăraș, din cauza condițiilor meteo.

20 nov. 2023, 10:39
Trei turiști, căutați de salvamontiști după ce s-au rătăcit pe Vârful Negoiu din cauza vântului și a zăpezii
Trei turiști sunt căutați de salvamontiști după ce s-au rătăcit pe Vârful Negoiu

Cinci salvamontiști sunt pe urmele celor trei turiști rătăciți. Aceștia se întorceau de pe Vârful Negoiu, din munții Făgăraș, iar din cauza vântului și a zăpezii s-au rătăcit și nu au mai reușit să ajungă în stațiunea Piscul Negru.

Speriați și ajunși la epuizare au sunat la 112. Vântul puternic îngreunează misiunea salvatorilor montani, vizibilitatea fiind zero.

Citește și: Prognoza meteo 20 noiembrie 2023. Temperaturi în creştere până spre mijlocul săptămânii

Viscolul și vântul puternic au făcut prăpăd în mai multe orașe din țară. Vreme extremă a fost și în sudul țării, unde meteorologii au emis un cod roșu de ploi.

în Constanța, zeci de copaci au fost puși la pământ de vântul puternic care depășit la rafală 100 km/h. Din cauza vântului puternic Reactorul 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă a fost deconectat, la fel și turbinele eoliene din zona județului Constanța. Mai mult, în cursul nopții mai multe localități din județ au rămas fără curent electric.

La această oră este iarnă în toată regula în mai multe județe din țară, mai ales în zona montană unde s-a depus strat consistent de zăpadă, iar mulți dintre șoferii care nu și-au echipat mașinile cu cauciucuri de iarnă au ajuns în șanț.

Pe DN1 circulația a fost impracticabilă din cauza zăpezii, iar mai multe autovehicule care aveau cauciucuri de vară au derapat și au ajuns pe marginea drumului.

Citește și: Ninsori, viscol şi ploi abundente în jumătate de ţară. Cod roşu de ploi în municipiile Tulcea, Constanţa şi în alte câteva localităţi. Copaci doborâţi de vânt şi stâlpi de electricitate avariaţi, în judeţul Brăila

Mai mult, în județul Buzău, mai multe mașini au rămas pur și simplu blocate în nămeți.

Vremea rea le-a dat bătăi de cap și autorităților din Suceava, acolo unde a nins toată noaptea. Din cauza zăpezii abundente, mai mulți copaci au căzut.