Trei variante de lucru pentru MAJORAREA SALARIULUI MINIM pe economie, analizate de Ministerul Muncii

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, exclude ideea majorării salariului minim de la 1 ianuarie 2020 cu 100 lei, dar spune că are trei variante de lucru. Una dintre variante poate duce la creșterea salariului minim până la 2.640 lei pentru persoanele cu studii superioare.

13 nov. 2019, 11:02
Trei variante de lucru pentru MAJORAREA SALARIULUI MINIM pe economie, analizate de Ministerul Muncii

Noul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a venit cu lămuriri după audierea de marţi din Parlament pe teme majorării salariului minim pe economie. În prezent sunt în analiză la Ministerul Muncii trei variante de lucru pentru majorarea salariului minim brut. 

Prima variantă este cea propusă de Blocul Naţional Sindical. Sindicaliştii BNS susţin că salariul minim pe economie ar trebui să fie la valoarea de 50% din salariul mediu brut pe ţară, adică 2.495 lei. 

O altă variantă luată în calcul este cea de creștere a costului orei de lucru. 

Cea de-a treia variantă analizată este salarizarea pe niveluri de calificare şi studiu. În această variantă, salariul minim pe economie porneşte de la 2.260 lei, pentru angajaţii fără calificare şi poate ajunge la 2.640 lei pentru cei cu studii superioare. Propunerea mai prevede un salariu de 2.360 lei pentru angajaţii ‎cu nivel de calificare şi 2.500 lei pentru angajaţii cu studii medii.

Ludovic Orban: „Salariul minim va creşte de anul viitor”