Trei zile de RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE în Capitală. Traficul auto va fi deviat în centrul şi în nordul Bucureştiului

Timp de trei zile, în Capitală vor fi instituite mai multe restricţii de circulaţie, ca urmare a desfăşurării unor evenimente de mare amploare atât în cadrul ZILELOR BUCUREŞTIULUI, cât şi cu ocazia unor competiţii sportive şi procesiuni religioase. Astfel, sâmbătă, duminică şi luni (17-19 septembrie 2016), traficul auto va fi deviat pe mai multe străzi din centrul şi nordul Capitalei. 

16 sept. 2016, 13:32
Trei zile de RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE în Capitală. Traficul auto va fi deviat în centrul şi în nordul Bucureştiului

Traficul auto va fi restricţionat în perioada 17-19 septembrie 2016 după cum urmează:

1. Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în data de 17.09.2016, cu ocazia festivalului „Zilele Bucureştiului”, va avea loc un concert în Piaţa Constituţiei.
Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier se va restricționa astfel:

– începând cu orele 08.00, pe Bd. Unirii, între Bd. I.C. Brătianu și Bd. Libertății;
– începând cu orele 15.00, pe Bd. Libertății, între Bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie;
Restricțiile de trafic se vor menține până la orele 01.00.

De asemenea, în perioada 23 – 25.09.2016, începând cu orele 19.00, concerte și proiecții pe fațada Palatului Parlamentului, cu restricții de circulație, gradual, astfel:
pe Bd. Unirii între Bd. I.C. Brătianu și Piața Constituției și Bd. Libertății între Bd. Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie.

Poliţiştii solicită conducătorilor de autovehicule ca în intervalul menţionat să evite deplasarea în zonă, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri.

ZILELE BUCUREŞTIULUI 2016. Sâmbătă, încep Zilele Bucureştiului – PROGRAMUL complet al evenimentelor

2. Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în data de 18.09.2016, se va desfăşura o competiție sportivă de alergare pe aleile din Pădurea Băneasa, cu această ocazie traficul rutier va fi restricționat pe Aleea Padina în intervalul orar 09:00 – 14:00.

3. În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie, din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în ziua 19 septembrie 2016, orele 10.00 – 22.00, va avea loc un eveniment cultural – artistic, pe Şos. Kiseleff cu restricționarea traficului rutier între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei.

Rute ocolitoare:

– Şos. Kiseleff – Piaţa Arcului de Triumf – Piaţa Charles de Gaulles – Bd. Aviatorilor – Piaţa Victoriei;
– Şos Bucureşti – Ploieşti – Piaţa Presei Libere – Piaţa Montreal – Bd Mărăşti – Str. Turda – Podul Grant;
– Şos.Bucureşti-Ploieşti – Bd.Aerogării – Str.Barbu Văcărescu;
– Şos.Bucureşti-Ploieşti – Bd.Aerogării – Str.Nicolae Caramfil.

4. Conform avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în zilele de 18 și 19 septembrie 2016, Parohia Iancu Vechi – Mătăsari, va organiza activități religioase după cum urmează:

– în ziua de 18 septembrie între orele 18.30 – 21.00, circulația rutieră va fi restricționată pe Str. Mătăsari între Str. Matei Voievod și Bd. Pache Protopopescu
– în ziua de 19 septembrie, între orele 18.00 – 19.00 procesiune religioasă de la Biserica Iancu Vechi (Mătăsari) – bd. Pache Protopopescu – Str. I. Andreescu – bd. Ferdinand – Biserica Ioachim și Ana – Str. Traian.

Deplasarea participanților se va face pe trotuar cu respectarea tuturor regulilor de circulație.

Poliţiştii solicită conducătorilor de autovehicule ca în intervalul menţionat să evite deplasarea în zonă să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri:
* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;
* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de biciclişti şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.